събота, 18 Ноември 2017 23:31 ч.

Славчо Атанасов: Отново внасяме в НС предложение за подпомагане на българските майки

17.04.2015   |   16:01
Прочетена: 1052   |
Коментари: 28
Славчо Атанасов: Отново внасяме в НС предложение за подпомагане на българските майки

Няма да се откажа и от още един ангажимент, който съм поел пред пловдивчани – намаляването на местните данъци и такси до нивата им от моя мандат, заяви народният представител и кмет на Пловдив / 2007-2011/

„Отново внасяме в НС промяната в Закона за данъците върху дохода на физическите лица, която да стимулира българските семейства с повече от едно дете. ГЕРБ и ДПС отхвърлиха на първо четене предложената поправка, но ние няма да се откажем от възможността хората, които работят и отглеждат децата си, които са съвестни данъкоплатци и в крайна сметка – са гръбнакът на обществото ни, да ползват данъчно облекчение“. Това заяви при участието си в тв предаване в Пловдив народният представител от Патриотичния фронт и кмет на Пловдив в мандат 2007-2011 Славчо Атанасов. Предложението, внесено в НС от депутатите на патриотичната формация предвиждаше данъчното облекчение да стане 20 лева на дете, вместо сегашния един лев и осемдесет стотинки.
По думите на Славчо Атанасов промяната е щяла да бъде много ясен сигнал от страна на държавата, че застава зад коректните български семейства, с чиито данъци всъщност се пълни хазната. „Това облекчение щеше да бъде и стъпка към преодоляване на тежката демографска криза, в която нацията ни се намира, защото е стимул към семействата да имат повече от едно дете. Не става дума държавата да отпуска средства, а даде облекчение. ГЕРБ и ДПС обаче отхвърлиха предложението с чисто политическия мотив, че бюджет 2015 вече бил готов и не можело тепърва да се променя. Само ще подчертая, че промяната, която предложихме трябваше да влезе сила от 2016 година, а не сега“, каза още Атанасов.

Славчо Атанасов подчерта още един ангажимент, който е поел към пловдивчани – намаляване на местните данъци и такси до нивата им от неговия мандат като кмет през 2007-2011 г. „Над 700 души преминаха през приемната ми – един от основните проблеми на всички са увеличените данъци и таксите за детски ясли и детски градини. По тази причина отново, след настояванията на хората, нашите общински съветници внесоха предложение в Общинския съвет на Пловдив за намаляването на данъците и таксите до нивата им от 2007-2011 г. Показахме, че може да се управлява, а и хората да живеят по-добре , с по-ниски данъци“, посочи Славчо Атанасов.

 


Топ новини
Концертът на Пайнер ще мине без Глория и Ивана
18.11.2017   |
20:37   |
803
Коментари: 0
Без примите на попфолка Глория и Ивана ще премине концертът "16 години телевизия Планета" под тепетата. Причина за отсъствието на Глория е ангажимент в чужбина, докато...