Скинари пребиха просякиня

Скинари са пребили 14-годишно просякинче на 3 март. Радка Ангелова била открита в безпомощно състояние в района на Централна гара. Момичето било с тежки травми по тялото и комоцио. Социални работници са го намерили в изоставена барака между пети и шести коловоз. В Детска клиника са й назначили изследване с томограф заради множеството травми по главата.
При медицинския преглед е установено, че детето е развило бронхопневмония и по спешност е хоспитализирано в МБАЛ "Пловдив".

По-късно полицаи от Шесто РПУ са отвели Радка за разпит, след което са я пуснали. От близо година работим с момичето, разказа Анелия Дернева от Комплекса за социални услуги. Радка е отпаднала от училище още след четвърти клас. Тя има семейство, но майката, а по-късно и бащата са заминали за Германия и не се грижат за децата си. Едва напоследък майката е започнала да се интересува от Радка. Тя има двама братя, като по-малкият, на 8 години, е настанен в дом "Майка Тереза". По-големият е наркоман.

Спрямо Радка вече има мярка от отдела за закрила на детето и тя ще бъде настанена в кризисен център. Полицаи от 4 РПУ издирват гамените, които са пребили момичето. Радка е едно от 45-те деца на възраст от 8 до 16 години, заловени да просят по пловдивските улици през миналата година.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?