неделя, 19 Ноември 2017 07:02 ч.

Само в „Марица”! 50 лв. глоба за пътник без колан на задната седалка

14.11.2017   |   18:57
Прочетена: 5991   |
Коментари: 0
Само в „Марица”! 50 лв. глоба за пътник без колан на задната седалка
Автор на снимката: Дарик

От 15 ноември пловдивските катаджии започват да глобяват пътниците, които се возят без колан на задните седалки в автомобилите, научи „Марица“. Досега органите на пътния контрол следяха за поставянето на предпазни колани от водача и човека до него, както и за използването на обезопасителни столчета при превоз на малки деца. Пасажерите на задните седалки се разминаваха само с предупреждение, ако са без колан.

Три екипа от служители на КАТ-Пловдив ще излязат в сряда в града за поредната операция „Пешеходец“, която е част от акция "Зима". Освен за неправилно пресичане на необозначени места обаче, те са инструктирани да следят и за ползването на колани на задната седалка, като хванатите в крачка нарушители ще горят с фишове от 50 лева, съставени на място. 

Според закона, когато пътник бъде хванат да се вози без предпазен колан, освен него, служителите на реда глобяват с петдесетачка и водача на превозното средство.


Топ новини
Вижте кога и къде дъждът ще премине в сняг
19.11.2017   |
06:00   |
56
Коментари: 0
Времето ще се задържи облачно и студено главно в източната половина на страната. В Северозападна България почти няма да има валежи. Днес се очакват краткотрайни превалявания,...