вторник, 26 Септември 2017 17:32 ч.

Сайт прати рибари за зелен хайвер на Доспат

Пуснали новина, че язовирът е почернял от пъстърва
20.03.2017   |   09:55
Прочетена: 1405   |
Коментари: 0
Сайт прати рибари за зелен хайвер на Доспат

Слухове за изпусната 4 тона пъстърва накараха рибари да се разходят напразно до яз. "Доспат". Местен сайт пусна фалшиво инфо, че садки с пъстърва са се скъсали миналата седмица и язовирът е почернял от пъстърва.

Мераклиите за лесен улов нарамиха такъмите и окупираха бреговете с коли и палатки. Според местните хора на язовира се събрали над 2000 въдичари, въоръжени с лодки, мрежи и въдици. Риболовците търсели избягалите хиляди сьомгови пъстърви. Слуховете носели, че рибоците са между 2 и 5 кила, а рибовъдното дружество търпяло значителни щети. На язовир "Доспат" садки има само една фирма.  

"Няма такова нещо, нямаме нито скъсани садки, нито изпусната пъстърва, това е фалшива новина", заяви категорично в неделя Валери Баронов, собственик на рибовъдното стопанство.   

На водоема в събота имаше въдичари и рибарски лодки, но не повече от обикновеното. В социалните мрежи запалени въдичари се хвалят с хванати големи екземпляри пъстърви на язовира. "Няма как да попитаме рибата откъде е дошла и дали е от садка, или така си плува", смеят се зевзеци, разтегнали въдици по язовира.

Всички се надяват обаче на богата слука. Язовирът е един от най-красивите в страната и привлича всеки уикенд почиващи. Със затоплянето на времето около бреговете постепенно започва да се населва с все повече мераклии за почивка. /Марица.бг


Топ новини
Да помогнем на Лиза да пребори лошата болест
26.09.2017   |
17:00   |
71
Коментари: 0
Скъпи приятели, днес Ви моля за помощ за едно младо момиче, което се бори с тежката диагноза множествена склероза. Шанс за здраве и по добър живот за Лизавета, дава болница в...