неделя, 19 Ноември 2017 06:42 ч.

Розариумът става парк за чудо и приказ

22.02.2017   |   23:43
Прочетена: 5373   |
Коментари: 15
Розариумът става парк за чудо и приказ

Розариумът ще се сдобие с две детски площадки с 18 съоръжения за игра, с игрище за волейбол, кътове за отдих, както и кът за игра на шах и табла. Кучешката площадка ще бъде разширена и дори модернизирана. Зелените площи се възстановяват, а в горещите летни дни пловдивчани ще се разхлаждат на чешмичката. Три беседки и барбекю допълват ситуация  в парка, където се монтира ново осветление и кошчета.

В началото на март даваме старт на проекта, до месец-месец  половина ще го завършим, твърдят от кметството. Припомняме, че миналата година Общински съвет отпусна 340 000 лева за мястото, което се води ботанически парк и парк на изкуствата. А кметът на район "Западен" Димитър Колев анонсира идеята още през пролетта на 2016-а.

„Проектът мина през дълга процедура, тъй като територията в парк „Отдих и култура” е голяма, коментира кметът. Обхватът  е 12 дка от тях ще обновим близо 7-8 дка. На този етап има влязло в сила разрешение за строеж, приключи и обществената поръчка. Две фирми ще правят детските площадки и осветлението."

Въжени кули, мостчета, фонтанка за вода, волейболно игрище и кули-пързалки бързо ще социализират мястото зад Братската могила. В пространството ще бъдат изградени и две детски площадки с общо 18 съоръжения за игра на малчуганите, отново от въжения тип. Хората обичат да отсядат тук, затова сме предвидили 10 маси за пикник.

Плюс 5 дървени беседки за почивка и 2 барбекюта, разказа Колев. По алеята, водеща към Гребната база, се отварят 19 джоба за паркиране. Ще се ограничи достъпа откъм бул. "6 септември", а алеята се покрива с трошен камък. Така се оформя един красив парк - притегателен център за хората от целия град в близост до новата зоологическа градина.

Розариумът става парк за чудо и приказ
Розариумът става парк за чудо и приказ
Розариумът става парк за чудо и приказ
Розариумът става парк за чудо и приказ

Топ новини
Вижте кога и къде дъждът ще премине в сняг
19.11.2017   |
06:00   |
56
Коментари: 0
Времето ще се задържи облачно и студено главно в източната половина на страната. В Северозападна България почти няма да има валежи. Днес се очакват краткотрайни превалявания,...