четвъртък, 19 Октомври 2017 14:01 ч.

Разделянето на сиамските близнаците от Сливен невъзможно

12.10.2017   |   18:08
Прочетена: 468   |
Коментари: 0
Разделянето на сиамските близнаците от Сливен невъзможно

Фондът за лечение на деца няма да помага на сиамските близнаци от Сливен. Мотивът им за отказа е, че операцията по разделянето е „анатомично невъзможна”. Становището на нашите специалисти е, че операцията е сложна и в България няма кой да я извърши.


Семейството на децата ще съди Фонда за лечение на деца и Министерството на здравеопазването, заявиха те пред bTV.
Богдан и Янко се родиха преди година в Сливен. Янко е в кома от самото раждане, но Богдан се развива добре и познава близките си. В момента децата се намират в „Пирогов”, където се грижат за тях.
През август обаче клиника в Ню Йорк изпрати отговор до Фонда за лечение на деца, че е готова да приеме и оперира сиамските близнаци.


Според близките им институциите са забавили лечението на децата, което може да има фатален изход за близнаците. Семейството твърди също, че изчакването на решение е осуетило шанса за дарителска кампания, чрез която да се съберат средства за операция в чужбина.
Семейството призова фондът да изпълни обещанието си, че ако лекарски екип от чужбина може да раздели децата, те ще бъдат изпратени там.


Топ новини
Циганският език влиза в училище, търсят преподаватели
19.10.2017   |
13:10   |
0
Коментари: 0
Деца от малцинствата вече ще могат да учат в училище майчиния си език, ако пожелаят. Това ще става по 2 часа седмично  под формата на СИП, ЗИП или факултативни форми. МОН...