събота, 19 Август 2017 08:27 ч.

При кмета Иван Тотев и въздухът е станал по-чист

Прахолякът намалял с близо 14 %
04.03.2013   |   17:32
Прочетена: 2094   |
Коментари: 36
При кмета Иван Тотев и въздухът е станал по-чист
Снимка: Щастлив съм, че в Прослав вече има модерно спортно игрище, каза кметът Иван Тотев, след като преряза лентата

Въздухът в Пловдив стана по-чист благодарение на мерките, върху които кметът на Пловдив инж. Иван Тотев може пряко да въздейства. Това оповести шефът на общинската дирекция "Екология" доц. Стефан Шилев.

Според данните, разпространени от общината, дните с превишение на финните прахови частици в атмосферния въздух през 2012 г. са по-малко с 13,7 процента в сравнение с предходните две години.

Екологът посочи и мерките: подобряване на инфраструктурата, намаляване на нерегламентираното паркиране върху зелените полщи, озеленяването и изграждането на поливни системи. Особено добър е ефектът от редовното машинно миене, твърди доц. Шилев.

Читателят на "Марица" Жельо Желев се обади днес, за да посочи една от причините за замърсения въздух. Идете да видите на ул. "Драгоман" как 20 - 30 коли паркират в някогашните зелени площи, превърнати сега в кал, а след това я разнасят из целия град, каза Желев.


Топ новини
Викат родителите през уикенда да одобряват учебници
19.08.2017   |
07:23   |
182
Коментари: 0
Директорите, които не смогнаха вчера да пратят заявки за учебниците на шестокласниците и второкласниците, ще правят ударно това през уикенда. До понеделник според спуснатите от...