събота, 16 Декември 2017 15:02 ч.

Превърнаха Гарнизонна фурна в арт сцена

23.02.2017   |   21:16
Прочетена: 774   |
Коментари: 3
Превърнаха Гарнизонна фурна в арт сцена

Нарочената за разрушаване Гарнизонна фурна се превърна в арт сцена с инсталациите на Емил Миразчиев и членовете на сдружение "Изкуство днес". С прожекциите на видеата по стените на занемарената сграда те подеха инициативата за спаяването й, след като Общинският съвет гласува средства тя да бъде бутната.

"Тук е мястото за нов Център за модерни изкуства, където алтернативната култура ще намери своето поле за изява. Изготвили сме план за възстановяването на фурната, който е на стойност 320 хиляди лева- сума по-ниска от отделената за събарянето й, каза Миразчиев. Той обяви, че още утре мести ателието си там и очаква среща с кмета Иван Тотев, за да представи концепция.  Ако не се получи, Миразчиев обяви,  че е готов заедно с други артисти да направи жива верига на мястото.

По време на акцията в помещенията вървяха кадри от бутането на Тютюневия склад на улица "Одрин" 8. В друга част звучаха думите на мъж, който от години живее в необитаемата сграда. В друго помещение вървеше клип в подкрепа на Пловдив 2019.  Арт видео се прожектираше и на фасадата на самата фурна.

В отделните помещения хората се предвижваха с фенери на главите.


Топ новини
Кола падна в Гребната, друга горя на метри от нея СНИМКИ
16.12.2017   |
13:57   |
275
Коментари: 0
Опасен джигит излезе с джипа си на алеята около Гребната база и блъсна паркирана там кола във водата. След това продължи да шпори с бясна скорост, удари и рани една дузина...