неделя, 30 Април 2017 15:56 ч.

Правителственият хеликоптер спаси малкия Александър

11.01.2017   |   16:40
Прочетена: 813   |
Коментари: 2
Правителственият хеликоптер спаси малкия Александър
Автор на снимката: Новини.бг

Дете на пет годинки е било спасено с личното разпореждане на премиера в оставка Бойко Борисов, който се разпоредил да бъде изпратен правителственият хеликоптер. Летателната машина е отпътувала за Бургас, за да отведе малкия Александър обратно до София.

Лекари от „Пирогов” са предупредени и очакват детето.

„Преместването в София се наложи, за да му бъде оказано специализирано лечение, детето е с варицела и гнойни рани”, казва д-р Ваньо Шарков, който също се ангажирал със случая, цитиран от Блиц.

За историята на детето разказва и журналистката Нери Терзиева, която първа се притичва на помощ, когато разбира за драмата на родителите.

Ето какво пише тя във Фейсбук:

„Какъвто и път да поеме в живота занапред малкият Александър от Бургас, стореното днес от Бойко Борисов ще остане в сърцата на родителите на детето, млади фармацевти. Три минути след обаждането ми до Севи – Севделина Арнаудова и премиерът беше разпоредил правителственият хеликоптер да излети от София за Бургас, за да докара момченцето на спешно лечение в „Пирогов“. Ваньо Шарков организира всичко за минути.

Едно дете на 5 годинки, чиито родители не познавам дори, които нямат никакви „връзки“, не са партийци, не са отличници на демокрацията, не са спортисти, не са артисти, ще живее, дай Боже!

Благодаря от тяхно име. Мислете, каквото искате. Александър диша.” /Марица.бг


Топ новини
Река Марица се превърна в бунище СНИМКИ
30.04.2017   |
14:38   |
73
Коментари: 0
Река Марица се е превърнала в истинско бунище, сигнализира ни Георги Йорданов. Възмутеният читател на Марица.бг ни изпрати снимки, направени преди дни в район Източен. Там,...