понеделник, 20 Ноември 2017 04:12 ч.

Подпочвени води съсипват подлеза под пощата

18.02.2017   |   12:45
Прочетена: 634   |
Коментари: 3
Подпочвени води съсипват подлеза под пощата

Подпочвени води подкопават основите и застрашават конструкцията в подлеза на ул. „Гладстон” до Централна поща. Това потвърдиха специалистите, наети от район „Централен” за проверка на всички съоръжения.  Хидроизолацията е нарушена и при всеки по-силен дъжд водата  се стича през фугите на тротоара надолу по стените. Фугите също не са уплътнени, обясни зам.-кметът на района инж. Тошо Пашов.

Той припомни, че предстои цялостна реконструкция на подлеза.  По време на основния ремонт ще бъде подменена хидроизолацията, а също така и настилката отгоре на пешеходната алея до Пощата. При огледа е установено, че арматурите са ръждясали, а бетонът по гредите се рони. По време на проверката  са свалени  няколко осветителни тела, които били изгорели.  На тяхно място ще бъдат сложени нови. Кметът на „Централен” ще направи предложение до община Пловдив за смяна на осветлението и в Тунела.

Бетонният мост  от страна на бул. „Христо Ботев” е в сравнително добро състояние. Специалистите са препоръчали да се премахне  желязо, което  стърчи над булеварда.  Проверка беше направена вчера и на Коматевския надлез. Обстоен доклад за състоянието на всички съоръжения очакваме в понеделник, каза инж. Тошо Пашов.


Топ новини
Григор Димитров с титла в Лондон, надигра Гофен на финала
19.11.2017   |
22:50   |
1302
Коментари: 0
С невероятна игра Григор Димитров спечели Мастърса в Лондон срещу Давид Гофен с 2:1 сета (7:5, 4:6 и 6:3 ). Гришо демонстрира завиден дух и мъжка игра, която му донесе...