четвъртък, 27 Юли 2017 17:42 ч.

Плъзнаха гигантски отровни охлюви в Перу ВИДЕО

19.05.2017   |   19:54
Прочетена: 779   |
Коментари: 0
Плъзнаха гигантски отровни охлюви в Перу ВИДЕО

Стотици охлюви, за които се смята, че са от изключително инвазивния вид Гигантски африкански охлюв, бяха отркити в регион Анкаш в северно Перу, където властите се борят да спрат епидемия от заразната тропическа треска денга.

Охлювите, достигащи до 20 см дължина, са сред стоте най-опасни екзотични създания в списъка на Международния съюз за защита на природата, разказва Дневник. Предполага се, че те може да са донесени от пороите, предизвикали наводнения в района, но се разследва и вероятност за човешка намеса.

Хуан Веляреал, директор на агенцията за защита на околната среда в Пиура, казва, че това е африкански охлюв, но не знаят откъде се е появил, поради което провеждат разследване с полицията.

Според Вилма Мариатеги, представител на Националната служба за земеделска защита (Senasa) охлювите живеят в сметищата и се хранят с изпражненията на плъхове. На това място те стават носители на паразити и бактерии, които разпространяват сред хората. Achatina fulica са опасни за земеделието и животновъдството и в някои случаи пренасят паразит, за който се предполага, че предизвиква менингит при хората.

Властите съветват населението да не докосва животните с ръце и да не ги изхвърля ва боклука живи, а да ги убива в солена вода и да търси помощ за правилното им унищожаване.

Вижте във видеото как изглеждат гигантските охлюви.


Топ новини
110-сантиметровата Дани: Аз съм нормална жена, но в умален размер
27.07.2017   |
16:54   |
65
Коментари: 0
Как ще изтеглите пари от банкомат, ако ръстът ви е само 110 сантиметра? Няма да можете, защото повечето устройства в Пловдив надхвърлят тази височина. Също толкова трудно е да...