неделя, 17 Декември 2017 11:59 ч.

Пловдивски таксита притискат транспортния министър

15.03.2017   |   09:42
Прочетена: 5850   |
Коментари: 6
Пловдивски таксита притискат транспортния министър

 

 Група таксиметрови превозвачи от Пловдив заминава днес по обяд за столицата, за среща със служебния транспортен министър Христо Алексиев. Разговорът е иницииран от браншовите организации, които са срещу провеждането на изпит за подновяване на удостоверението за водач на таксиметров автомобил. Столични превозвачи вече заплашиха с протести, които са насрочени за четвъртък от 12 ч., ако не бъде взето приемливо решение на срещата.

Ще настояваме пред министъра този изпит да отпадне, а удостоверенията на вече работещи шофьори да се подновяват както шофьорските книжки - с внасяне на необходимите документи и заплащане на съответната такса, заяви пред Марица.бг шефът на Асоциацията за защита правата на превозвачите и таксиметровите водачи Георги Ряпов. С него към София потеглят още няколко браншовици, които ще се включат в преговорите.

Те ще настояват още да отпадне изискването удостоверението да се издава за срок от 5 години. Опасенията на таксиджиите обаче са, че служебният министър няма как да реши този въпрос и ще се наложи да изчакат назначаването на редовно правителство. В същото време обаче графиците за провеждането на изпитите вече са изготвени и това създава напрежение в бранша.

Ако не получим приемлив отговор днес, ние също сме готови за протести, заяви Георги Ряпов.

 


Топ новини
Зимна мода: Пуловер с лятна рокля за ски курорт СНИМКИ
17.12.2017   |
11:02   |
52
Коментари: 0
Ако стягаме куфара за зимен курорт, модните специалисти от Vogue съветват да заложим на пластовете. Как се комбинират дрехи и как се наслояват така, че да изглеждаме стилно, си...