събота, 16 Декември 2017 14:51 ч.

Пловдивският предприемач д-р Невен Енчев завежда дела за уронване на престижа

22.02.2017   |   22:20
Прочетена: 2526   |
Коментари: 9
Пловдивският предприемач д-р Невен Енчев завежда дела за  уронване на престижа

Пловдивският предприемач д-р Невен Енчев ще заведе дела срещу медиите, които със свои публикации са уронили неговия престиж на бизнесмен и са нанесли имуществени и неимуществени вреди на ръководения от него консорциум от фирми.

Срещу всяка от медиите ще бъде предявен и иск за 500 000 лв.

Повод за това са последните публикации, направени след проверка на ДНСК за незаконно строителство в имотите на д-р Енчев. В една от тях, огласена в новинарска агенция, се твърди, че лекарят „ще бъде предаден на главния прокурор Сотир Цацаров по съмнение за участие в схема с незаконен строеж“, при това „върху златен терен, разположен във вилна зона“.

Досега са направени десетки проверки от всички възможни институции и не е констатирано нито едно нарушение, заяви д-р Енчев. Той отбеляза също, че проверяваният терен – около 50 дка „райско кътче земя“, е негова собственост, но не се намира във вилната зона на с. Белащица. Земята е земеделска, чийто статут е променен и сега е с обществено предназначение.

„Абсолютно всичко е законно. Не само на никого не преча, но и ще превърна един змиярник в уютно и красиво място. До него ще построя и църква“, коментира здравният мениджър.

Странно е, че всички „ощетени“ жители на селото, подавали сигнали срещу предприемача, имат незаконни сгради и огради. Многократно са им отправяни предупреждения да отстранят нередностите, но никой дори не е почнал. Така че най-законните сгради в местностите Живака и Варниците са имотите на д-р Невен Енчев.

Ето защо смятам за свое задължение да заведа дело срещу всички лъжи по мой адрес, уронващи доброто ми име на лекар и предприемач, категоричен е той. Всички негативи рефлектират върху ръководените от него структури – болнични заведения, хотели, ресторанти, фондации, и рушат имиджа, който стотиците, работещи в ръководените от него дружества, създават ден след ден с години.

Предприемачът заяви, че всички средства, които ще спечели от заведените дела, ще дари на Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите на Свети Йоан за построяване на храма „Свети Йоан Кръстител“ в с. Белащица. Изграждането е в ход - идейният проект вече е готов, определен е и художникът, който ще изографиса църквата.


Топ новини
Кола падна в Гребната, друга горя на метри от нея СНИМКИ
16.12.2017   |
13:57   |
275
Коментари: 0
Опасен джигит излезе с джипа си на алеята около Гребната база и блъсна паркирана там кола във водата. След това продължи да шпори с бясна скорост, удари и рани една дузина...