сряда, 22 Ноември 2017 10:58 ч.

Печена бяла риба

21.02.2017   |   19:19
Прочетена: 976   |
Коментари: 1
 Печена бяла риба

4 дебели филета от бяла риба с кожата
1 с. л. зехтин
500 г коктейлни домати
50 г черни маслини без костилки
50 г кедрови ядки
шепа пресни листа босилек

сол
смлян черен пипер
зехтин


Приготвяне:

• Фурната се загрява на 200 С.
• Рибата се подправя със сол и черен пипер.
• В голям тиган се загрява зехтинът.
• Добавят се парчетата риба с кожата надолу.
• Изпържват се 2-3 минути или докато кожата стане хрупкава.
• Рибата се прехвърля в огнеупорна тава, която е застлана с хартия за печене.
• Отгоре и отстрани се поставят доматите, маслините и орехите.
• Рибата се пече 12-15 минути.
• Изважда се от фурната и се разпределя по чинии.
• Всяка печена риба се поръсва с босилек и леко се полива със зехтин.

 


Топ новини
Тежките счупвания от остеопороза често завършват фатално
22.11.2017   |
10:06   |
23
Коментари: 0
Остеопорозата е прогресивно системно заболяване на костния скелет, което се характеризира с понижена маса и влошена микроархитектура на костта, водещи до повишен риск от...