петък, 21 Юли 2017 09:46 ч.

Печена бяла риба

21.02.2017   |   19:19
Прочетена: 770   |
Коментари: 1
 Печена бяла риба

4 дебели филета от бяла риба с кожата
1 с. л. зехтин
500 г коктейлни домати
50 г черни маслини без костилки
50 г кедрови ядки
шепа пресни листа босилек

сол
смлян черен пипер
зехтин


Приготвяне:

• Фурната се загрява на 200 С.
• Рибата се подправя със сол и черен пипер.
• В голям тиган се загрява зехтинът.
• Добавят се парчетата риба с кожата надолу.
• Изпържват се 2-3 минути или докато кожата стане хрупкава.
• Рибата се прехвърля в огнеупорна тава, която е застлана с хартия за печене.
• Отгоре и отстрани се поставят доматите, маслините и орехите.
• Рибата се пече 12-15 минути.
• Изважда се от фурната и се разпределя по чинии.
• Всяка печена риба се поръсва с босилек и леко се полива със зехтин.

 


Топ новини
Шефът на ОбС в Баните загина в катастрофа
21.07.2017   |
08:29   |
884
Коментари: 0
Шефът на Общинския съвет в Баните Велин Фиданов загина на място в тежка катастрофа с неговия джип Тойота. Трагедията с две жертви се разиграла около 20 часа вечерта в четвъртък....