понеделник, 27 Март 2017 13:37 ч.

Педиатрите искат такса за преглед на деца

20.03.2017   |   23:12
Прочетена: 265   |
Коментари: 3
Педиатрите искат такса за преглед на деца

На фона на всички розови предизборни обещания на политиците, стана ясно, че ни очаква нова тесла при посещенията при личния лекар. Педиатри от цялата страна настояват за въвеждането на такса за преглед на всички деца. Досега тези прегледи се извършваха без заплащането, което се изисква от всички пълнолетни граждани. Педиатрите обаче са на мнение, че това ощетява практиката им, съобщава БНТ. Те ще искат таксата за прегледи на деца да се заплаща съвместно от родителите и държавата, която да поеме по-голямата тежест. Такса за лекарски преглед не заплащат и хората с увреждания от първа и втора група с решение на ТЕЛК, бременните жени и родилките до 45-ия ден след раждането. Педиатрите са на мнение, че вместо да бъде приоритет, детското здравеопазване е пренебрегвано от държавата.

 

 


Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Моля, спазвайте добрия тон.
Коментари (3)
 • отвратително
  Рейтинг: 2
  1
  21.03.2017 |
  00:14
  Отврат! И чакай деца да се раждат. Въведоха таксата, защото (уж) пенсионерите ходят за щяло и нещяло на доктор и да ги ограничат, после пенсионерските такси станаха 1 лв, останалите 3 лв., за което, естествено, не се дава касова бележка. В коя друга дейност го има това? Едно кафе от 50ст да купиш ти се дава касова, а тук, само съдиране на кожи и насреща некомпетентност и отбиване на номера. Къде в Европа (та дори в САЩ) се заплаща такса от дете до 18г?
  Оценка:
  +3
  -1
 • диди дайсон
  Рейтинг: -1
  2
  21.03.2017 |
  05:16
  Разбира се че трябва да има- макар и минимална такса за децата.В страната ни 50% процента от майките са хипохондрички и правят същото с децата си!Омръзнало ми е да ги слушам и гледам по 3 часа с децата са в парка и след това да се строят пред кабинета с количките с изсмукани от пръстите си оплаквания;има хрема,закашля се през нощта,повърна един път.Деца отглеждани само с антибиотици,капки за уши,нос,очи,деца растящи без имунна защита само с Химия.За най малкото нерасположение и простуда антибиотик?А така ли е по света??НЕее!Само Панадол!Антибиотик само при пневмония или операция!
  Оценка:
  +2
  -3
 • Диди, 'що не вземеш да си родиш едно-две дечица? Да не би да си нераСположена или не си на раСположение?
  Оценка:
  +2
  -0
напиши коментар
Код за сигурност:
Топ новини
Димитър Георгиев влиза в парламента с ефекта 10/10
27.03.2017   |
12:52   |
73
Коментари: 0
 ГЕРБ спечели изборите в областта с 33,61 процента от гласовете. Това сочат резултатите при 87 % от обработените протоколи. БСП остава втора с 30,87 процента. Обединени...