четвъртък, 19 Октомври 2017 14:01 ч.

Очевидец на арменска вендета видял само пистолета на стрелеца

Тръгна делото срещу Васил Тайрян, обвинен, че е изстрелял цял пълнител по сънародника си Тигран Бегиян
12.10.2017   |   20:17
Прочетена: 561   |
Коментари: 0
Очевидец на арменска вендета видял само пистолета на стрелеца

Очевидец на арменската вендета, завършила с изстрелването на цял пълнител на безлюдно място край Марица, видял оръжието, но не и стрелеца. „Бях там, но гледах само пистолета. Не мога да кажа кой беше мъжът, който стреляше”, обяви на старта на делото прекият свидетел на случилото се - Георги Атанасов. Подсъдим е арменецът Васил Тайрян, обвинен, че на 30 септември м. г. извикал на поляна край Марица до Садово своя сънародник Тигран Бегиян, с когото имали стар конфликт, и се опитал да го убие с пистолет „Макаров”.  

Георги Атанасов е първи братовчед на съпругата на простреляния Тигран Бегиян. На 29 септември м. г. Тигран му се обадил и му казал, че ще се вижда с друг арменец на име Васил, с когото имали стара вражда,  с идеята да си оправят отношенията. „Не ми каза за какво враждуват, само поиска аз и още няколко души да отидем с него, защото Васил бил агресивен”, разказа Атанасов. Той събрал няколко приятели и в ранния следобед на следващия ден отишли край реката. Тигран и Атанасов слезли от колата и в този момент се приближил друг автомобил. „Тигран започна да говори по телефона с някой, сигурно с шофьора на друга кола, караха се на арменски. После мъжът слезе от колата, извади черен пистолет и започна да стреля. Аз побягнах, защото куршумите свистяха покрай мен. Като се обърнах, видях, че другият мъж се беше надвесил над Тигран. После се качи на минивана си и си замина”, описа случилото се Атанасов. Но продължи да настоява, че не може да разпознае стрелеца и не познава никого в съдебната зала, включително и подсъдимия. 

След стрелбата Тигран настоял да го закарат до частна болница в Пловдив и обяснил, че няма да съобщава в полицията, защото между арменците е прието сами да решават конфликтите си. Оттам той бил изпратен в Университетската болница „Св. Георги”, откъдето се обадили в МВР, че имат прострелян пациент. „В първите дни Бегиян твърдеше, че е бил ранен от човек от ромски произход след спречкване на пътя. Чак няколко дни по-късно разказа, че по него е стрелял неговият сънародник Васил Тайрян, но отказваше да каже за какво е конфликтът между тях. И ни обясни, че в средите на арменците има омерта и никога не трябва да се издават един друг”, каза пред съда инспекторът от Криминална полиция Мирослав Петков, който пръв е разпитвал Бегиян.  

Самият Бегиян не се яви в съда, защото имал спешно пътуване до Турция.


Топ новини
Циганският език влиза в училище, търсят преподаватели
19.10.2017   |
13:10   |
0
Коментари: 0
Деца от малцинствата вече ще могат да учат в училище майчиния си език, ако пожелаят. Това ще става по 2 часа седмично  под формата на СИП, ЗИП или факултативни форми. МОН...