понеделник, 27 Март 2017 13:39 ч.

Остров Адата - сборище на наркомани

18.03.2017   |   13:48
Прочетена: 2247   |
Коментари: 32
Остров Адата - сборище на наркомани

Опасна джунгла и сборище на наркомани - това знаят  пловдивчани за красивия остров Адата, който  многократно е споменаван  като бъдеща  зона за отдих в градските планове, а напоследък  е включен в програмата за Европейска столица на културата. Във фондация "Пловдив 2019" се надяват, че зелената площ може да стане едно от атрактивните места в града в годината на мегакултурни събития. 

Само че островът е частен имот  и досега не се е чуло разговорите с реститутите да са стигнали до конкретен резултат. За да закараш почитатели на изкуството в тази дива гора, трябва поне да  им гарантираш безопасност и  да направиш път. 

Островът е собственост на наследниците на Константин Хаджикалчев  -  политик, дарител и един от най-заможните търговци. Той е  участвал в революционния комитет, основан в Пловдив  от Георги Бенковски за подготовка на Априлското въстание, а също така и в Сръбско-българската война. Неговите наследници са граждани на Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия Стоян Константин Владимир Денев (Стивън Констънт), Стивън Джеймс, Майкъл Бризби, Джон Бризби и Таня Бризби.

Близки до семейството разказват, че  Джон Бризби е адвокат и съветник на английската кралица. В България Бризби е известен като реставратор на стари къщи в Троянско. И другият наследник на Адата  - Стивън Констънт,  също е британски гражданин. Автор е  на книга „Фердинанд Лисицата“.  

След дълги съдебни спорове с държавата роднините на Константин Хаджикалчев са си възстановили правата върху близо 60 дка от острова.  Битката продължила с години. Адата  е бил  върнат  на наследниците още през 1999 г. с решение на Поземлена комисия Пловдив - Първенец.  Тогава те са  регистрирали  търговско дружество „Константин Хаджикалчев“ ООД с управител Таня Бризби, извадили са нотариален акт и стриктно  са плащали данъци за имота.  

Сагата с острова започва през 2005 г., когато областният управител отказва на  наследниците да отпише имота  от държавните актове. Две години по-късно реститутите получават отказ за деактуване  и от министъра на регионалното развитие Асен Гагаузов. Мотивът е, че според Закона за водите островите  са публична държавна  собственост и не могат да бъдат реституирани. Наследниците завеждат дело и го печелят във висшата съдебна инстанция.  Магистратите са категорични, че няма пречки за възстановяване на собствеността.

 Преди години и наследниците  са имали намерение да превърнат острова в градски  център за  отдих  и спорт. В инвестиционното предложение до община Пловдив отпреди десетина години островът е описан  като атрактивно място с хотелски комплекс, ресторант, паркинг и аквапарк, виенско колело,  въздушна железница, гондоли, пристанище с корсарски кораб, открит  амфитеатър с прожекции на филми, концерти и спектакли, спортни зали.   

 Засега обаче хората предпочитат да  гледат Адата отстрани.


Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Моля, спазвайте добрия тон.
Коментари (32)
 • НИКОГА ГЕРБ
  Рейтинг: 40
  1
  18.03.2017 |
  11:33
  Турция размахва пръст и заплашва цяла Европа. Турски министър призовава да се гласува за партия ДОСТ, турски посланик участва в агитация за партия ДОСТ, а от вчера турски кмет иска повече гласове, за да има мнозинство и да се въведе турският език като официален в България.Днес господин Борисов заявява: Нека да смекчим тона към Турция. Неговата позиция е ясна, тя не е изненада. Турската му връзка е ясна още от посещението при Ердоган. ГЕРБ ПРОДАДОХА НАД 40% ОТ ТЕРИТОРИЯТА НА БГ НА ТУРСКИ ГРАЖДАНИ
  Оценка:
  +51
  -11
 • ОТ НЮ ЙОРК
  Рейтинг: 35
  2
  18.03.2017 |
  11:38
  Прокуратурата и съдът в Пловдив поставиха поредната серия от мюзикъла "Ние ги фащаме - те ги пускат",в Пловдив намирам поредният повод да споделя в приятелски кръг: "Тук се краде в особено големи размери".Астория парк в НЮ ЙОРК тотално реконструиран между 1 и 3 милион долара над 10 пъти по голям от Цар-Симеоновата градина реконструирана за 12 милиона.Дали кметът е виновен или невинен като Мадона няма значение, защото за мен той е виновен. Препраха кмета и сега пак ще го окачат. На кого колко е дадено е по-интересно. Но докато има "журналистика" в Пловдив, която посреща "освобождението" на Тотев като руските войски през 44 година, с три удивителни в заглавието, това едва ли ще се случи. http://potv.eu/699957.html
  Оценка:
  +45
  -10
 • МНОГО СЕ КРАДЕ
  Рейтинг: 29
  3
  18.03.2017 |
  11:39
  Остров Адата и розариума са частни обекти и защо общината ще хвърля нашите пари на частни имоти???
  Оценка:
  +37
  -8
 • ОСТАВКА И В ЗАТВОРА
  Рейтинг: 34
  4
  18.03.2017 |
  11:40
  Кметът на Пловдив Тотев е обвинен за престъпление по служба от СГП,заради изграждането на зоологическата градина, от което са настъпили значителни вреди за общината в размер на 1 000 000 лева и случаят е особено тежък - престъпление по чл.282, ал.3, пр.1, алт.1, във вр. с ал.2, пр.2 във вр. с ал.1 от НК.Като възложител на обществени поръчки, Тотев е нарушил служебните си задължения .Процедурата е проведена като пряко договаряне с изпълнителя в нарушение на Закона за обществените поръчки . Освен това тази процедура е проведена без да е одобрен идеен инвестиционен проект към момента на откриването й и не е била одобрена количествено – стойностна сметка за проекта. Не е било издадено разрешение за строеж. Това Тотев е сторил с цел да набави облага за търговското дружество в размер на 1 000 000 лв. В този размер е и щетата за община Пловдив. Тотев е с мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 20 000 лева.Процесуално-следствените действия продължават.
  Оценка:
  +45
  -11
 • ОСТАВКА И В ЗАТВОРА
  Рейтинг: 33
  5
  18.03.2017 |
  11:42
  Кметът на район“Западен“ Колев е обвинен за престъпление по служба, свързано с зоокъта. Обвинението, че на 28 юли 2015г. като длъжностно лице,умишлено улеснил Тотев в извършването на престъпление по служба,съобщиха от Специализираното звено „Антикорупция“.Колев е сключил договор за упражняване на консултантска дейност и строителен надзор при липсата на предпоставките за това,а именно:без Район „Западен“ да е страна по Договор за строителство,без да е възложител,без да има качеството на участник в процеса на строителството. Колев е с мярка за неотклонение„Подписка“.На 13.02. 2017 г.,в качеството на обвиняем бе привлечен и Димитър Кацарски заместник-кмет на Пловдив за това,че на 28 юли 2014г.умишлено е улеснил Тотев да извърши престъпление по служба във връзка с изграждането на„Зоокът“ – да наруши служебните си задължения, от което за Пловдив са настъпили вреди в размер на 1 000 000 лв.
  Оценка:
  +44
  -11
 • ОСТАВКА И В ЗАТВОРА
  Рейтинг: 33
  6
  18.03.2017 |
  11:43
  Според финансовата инспекция налице е и необосновано възлагане на строителството на Колодрума на базата на договаряне без обявление, както и липсва информация при плащанията към възложителя.От доклада на АФДИ стана ясно, че от 13 обществени поръчки на директно договаряне, нарушения има в 3, чиято стойност е над 7,8 милиона лева.Най-много нарушения при процедурите има по чл. 44 от Закона за обществените поръчки, който регламентира отстраняването и допускането на участниците при конкурса – общият брой нарушения там са 10. Други 2 нарушения са свързани с това, че Община Пловдив не е съхранила документацията 4 години след приключването на процедурата. От АДФИ смятат още, че има нередности при използването на подизпълнители и разделянето на различните процедури. Според финансовата инспекция налице е и необосновано възлагане на строителството на Колодрума на базата на договаряне без обявление, както и липсва информация при плащанията към възложителя.
  Оценка:
  +44
  -11
 • OSTA
  Рейтинг: 33
  7
  18.03.2017 |
  11:45
  Община Пловдив е закупила три пъти по-скъп скенер в Онкото.Самата поръчка е финализирана от бившия шеф на онкодиспансера д-р Красимир Вальов ден преди да подаде оставка заради разседванията на Господари на ефира за ненужни операции в лечебното заведение. Община Пловдив е обявила обществена поръчка за 32-срезов компютърен томограф на стойност 950 хиляди лева. Здравното министерство обявява аналогична обществена поръчка, но за нуждите на Пирогов на два пъти по-ниска стойност - 416 хиляди лева. 950 хиляди лева струва наистина последно поколение 4 пъти по добър не 32 а 128-срезов компютърен томограф.В Google има всичко.http://gospodari.com/съмнителна-обществена-поръчка-за-скенер-в-коц---пловдив-video117908.html
  Оценка:
  +44
  -11
 • ОСТАВКА И В ЗАТВОРА
  Рейтинг: 33
  8
  18.03.2017 |
  11:46
  Как Пловдив се лиши да вземе 6 млн. заради неработещите ел табла.Градските власти се разплатиха с фирмата изпълнител, макар работата да е свършена наполовина.Проект за 20 милиона лева, който трябваше да е напълно готов преди година, продължава да се отлага всеки месец, макар парите отдавна да са разплатени.КОЙ и защо даде парите на испанската фирма „Индира”.Заради тези проблеми Община Пловдив можеше да получи неустойки от близо 82 000 лв. на ден (общо почти 6 000 000 лв.). Но Тотев вече е разплатил проекта, макар и незавършен, а фирмата си е вързала работата.Проверката на управляващия орган, който контролира Транспортния проект е констатирал редица нарушения, а през декември трябваше да издаде и цялостен доклад за състоянието на системата. Такъв все още липса.
  Оценка:
  +44
  -11
 • ОСТАВКА И В ЗАТВОРА
  Рейтинг: 47
  9
  18.03.2017 |
  11:47
  МАМИН КРАДЛИВ БОКЛУК ДАВАЙ СИ ОСТАВКАТА ,ЗА НАЙ-ВИСОКИТЕ ДАНЪЦИ И ТАКСИ,ЗА ДАЛАВЕРИТЕ СЪС ЗООПАРКА,ОНКОТО,СПОРТНАТА ЗАЛА,ЦАР СИМЕОНОВАТА ГРАДИНА ,КОЛЕЛОТО НА ВОДНАТА ПАЛАТА,ТРАНСПОРТНИЯ ПРОЕКТ.ПАСАРЕЛКАТА В ПРОСЛАВ,БУТАНЕТО НА ТЮТЮНЕВИЯ СКЛАД,ОПОЖАРЯВАНЕТО НА ПЛОВДИВ И Т.Н. И Т.Н.
  Оценка:
  +57
  -10
 • ТОТЕВ КРИЕ
  Рейтинг: 45
  10
  18.03.2017 |
  11:49
  Дяволът трайно се е настанил в ежедневието ни, но ние не вярваме, че съществува.Каква е реалността?Пловдив е градът с най-мръсен въздух в цялата страна, а и в Европа. Средно около 3 месеца в Пловдив замърсяването на атмосферния въздух е огромно. Според СЗО на ден нормите на ФПЧ, които не трябв да се надвишават е 40 µg/m3 фини прахови частици с размер 10 микрона (ФПЧ10). В Пловдив обаче е ПЕТ пъти над нормата в последните 2 месеца. С други думи във въздуха витаят над 200 µg/m3 фини прахови частици. Тези наглед малки частици имат пагубно въздействие върху здравето. Освен всички познати респираторни болести, астми и алергии, ФПЧ дават сериозно отражение върху кръвоносната система, което може да е причина за онкологично заболяване, инфаркти или инсулти. http://trafficnews.bg/temite-na-traffic-news/news/68143/
  Оценка:
  +55
  -10
 • ТОТЕВ ОСТАВКА
  Рейтинг: 36
  11
  18.03.2017 |
  11:51
  ПЛОВДИВ 2019 НАПРЕД АМА С ДРУГ КМЕТ,ТОЯ СЕ ОСРА ТОТАЛНО,ТОТЕВ И КУЛТУРА СА ДВА ПРОТИВОПЛОЖНИ ПОЛЮСА,НЕ СЕ ВЪРЗВА НАРКОМАН И КУЛТУРА,РОКЕР И КУЛТУРА ,МЕТЪЛ И КУЛТУРА,ПОДАРЕНА ДИПЛОМА ЗА ИНЖ.И КУЛТУРА ,ДИПЛОМА 3,50 ОТ АВТОТО И КУЛТУРА,КЛЕПТОМАН И КУЛТУРА,ПИРОМАН И КУЛТУРА,ИМПЕРИАЛист И КУЛТУРА
  Оценка:
  +46
  -10
 • ОСТАВКА И В ЗАТВОРА
  Рейтинг: 36
  12
  18.03.2017 |
  11:53
  Майката на Иван Тотев с над 500 бона от поръчки за инвалиди http://frognews.bg/news_123587/Samo-vav-Frog-Maikata-na-Ivan-Totev-s-nad-500-bona-ot-porachki-za-invalidi/ Модернизацията на имота и превръщането му в един от най-луксозните хотели започва след влизането на сина й Иван Тотев в политиката. Цената на реконструкцията се оценява на около 10 млн. лв., а изпълнител е „Главболгарстрой – Пловдив“ . Строителният гигант дори дава 1 млн. лв. заем на една от фирмите на Тотева, с които се осъществява и част от ремонтът. Тотева обаче се справя добре със задълженията си, като задължението към строителната компания вече е изчистено. По-интересно е обаче времето, в което Тотева получава парите от „Главболгарстрой – Пловдив“. Това се случва малко след като компанията получава обществена поръчка от местната управа за строеж на „Колодрум“, стойността на която е над 60 млн. лв.
  Оценка:
  +46
  -10
 • МОЛЯ,МОЛЯ,МОЛЯ
  Рейтинг: 39
  13
  18.03.2017 |
  11:55
  Време е след като държавната власт не реагира за безумните злоупотреби на Иван Тотев,след като депутатите от всички политически партии си затварят очите,след като съдебната власт без ропотно мълчи и се прави че не вижда очевадните за всички факти за кражбите на кмета,да се намеси четвъртата власт медиите!Да направят своите журналистически разследвания за престъпното управление на Пловдив и да информират обществото и съдебните органи ,съда ,прокуратурата,данс и европейските разследващи органи за кражбите в особено големи размери от всички построени обекти!За имотите негови и на семейството му!Това е обществен дълг на медиите а Вие сте длъжни в това отношение на пловдивчани!
  Оценка:
  +49
  -10
 • .
  Рейтинг: -32
  14
  18.03.2017 |
  12:03
  На ляфчуфцити да им сера в миризливите на лайната усти.
  Оценка:
  +13
  -45
 • прокуратурата как
  Рейтинг: 33
  15
  18.03.2017 |
  12:11
  как на Тотев същата фирма ГБС която строй и хотела му и къщата и вилата ,построи и най- големия обект в Пловдив спортната зала и е под изпълнител на фонтаните,как хотела му е построен с 3 милиона а е доста огромен да не говорим какво е оборудването вътре ,а спортната зала 64милиона при условие че всичкия бетон беше налят преди това или детските градини който построи Тотев струват по 5 милиона,а хотела му който е 15пъти по голям 3мил.,нещо не ми се вързва.Та как фонтана струва 12мил.,колелото на водната палата 1,4мил.,зоопарка 6мил. и тотално изсичане на 40декара гора в парк,детска площадка 500 000, 3 милиона за ремонтът на Природонаучния,футболно игрище1,8мил.,стадион 185мил.и т.н. личните му са безумно евтини а общинските безумно скъпи,всички виждат какво се случва но си затварят очите и ДАНС и ПРОКУРАТУРА и МЕДИИ
  Оценка:
  +44
  -11
 • ТАШКОВА
  Рейтинг: -34
  16
  18.03.2017 |
  12:14
  ДУХАЙТЕ СУПАТА ЧЕРВЕНИ МИРИЗЛИВИ СЕЛЯНИ КАКВО КАТО КРАДЕ ТОТЕВ НАЛИ ПРАВИ.КАТО НЕ ВИ ХАРЕСВА СИ ХОДЕТЕ НА СЕЛО
  Оценка:
  +13
  -47
 • осъзнайте се никога ГЕРБ
  Рейтинг: 24
  17
  18.03.2017 |
  12:26
  Лицата на ГЕРБ са клиенти на прокуратурата. Това е екипът на Бойко Борисов и те излизат и ни говорят за морал.Това е лицето на паралелната държава и те се страхуват,че краденето ще спре. Управлението на Бойко Борисов„Управление,в което да нямаш свобода да си кажеш мнението,защото можеш да бъдеш уволнен.Това е лидер на партия,който кара своите хора да му целуват ръка,подобно на мафиотска групировка" ГЕРБерчета „Защо го допускате? Да се целува ръка на един човек и да не можете свободно да изповядвате идеите си."
  Оценка:
  +35
  -11
 • IMA LI PATRIOTI
  Рейтинг: 21
  18
  18.03.2017 |
  12:27
  Не целувайте ръка на никого.Бъдете свободни хора.Питам-кого подкрепяте?Бившите комунисти,които се отричат от миналото си в името на властта.Който се отрича от баща си,ще се отрече и от отечеството си.Борисов бе член на БКП,напуснал службата си в МВР-за да запази членството си в БКП и сега е обграден от такива хора,бивши партийни секретари.Цачева,Велчев,Менда-все партийни секретари.Павлова-внучка на партизанин,а Плевнелиев–секретар на ДКМС.Българи, съгласни ли сте да ни управлява човек,който в името на личния си интерес се съюзи с партия ДОСТ? Тя изпълнява чужди интереси в България.Помним подкрепата на ДОСТ за Цачева на президентските избори.
  Оценка:
  +31
  -10
 • ВРЕМЕ Е
  Рейтинг: 24
  19
  18.03.2017 |
  12:34
  139 години след Освобождението от турско робство,е време градът ни да се освободи и от Поробителя Тотев а държавата от мутрата.
  Оценка:
  +37
  -13
 • Бюджет 2017 на Пловдив
  Рейтинг: 28
  20
  18.03.2017 |
  12:48
  За заплати, осигуровки и издръжка на общинските структури общо 198 млн.лв.Издръжката на“Колодрума” 1,2 млн.лв.Силно нарастват и разходите за боклука на Пловдив. Няма средства за големите проекти, свързани с река Марица и булевардите “Марица-Юг” и “Марица- Север”, реконструкцията на бившия Партиен дом и новата визия на площад “Централен”, Дондуковата градина, Небет тепе, „Голямо конарско шосе”, бул. “Шести септември” и бул. “Северен”,втори гребен канал, няма нов мост над Марица,няма пробив под гарата,вдигане на линията по Копривщица , за подлеза Модър-Царевец които кметът спомева 6г., че ще бъдат направени и дава луди пари за проекти.
  Оценка:
  +42
  -14
 • ТАКОВА КРАДЕНЕ НЕ Е ИМАЛО
  Рейтинг: 24
  21
  18.03.2017 |
  12:55
  5г. СЛУШАМЕ ПРОЕКТИ И САМО СЕ ПРЕАСФАЛТИРА НЯМА И ЕДИН ПРЪСТ РАЗШИРЕНИЕ НА УЛИЦА А ДАЖЕ СЕ СТЕСНИХА ОТ ВЕЛОАЛЕИТЕ ,МАМИНИЯ СЕ ПРЕВЪРНА В ЕДИН ПРОФЕСИОНАЛЕН КРАДЕЦ ОТ ПРОЕКТИ ,ПРОЕКТИРА ПЛОВДИВ ЗА 100г.НАПРЕД НО НИЩО НЕ СЕ СЛУЧВА,А КОЙ ФИРМИ ПРОЕКТИРАТ ,КОЙ КОЙ СТОЙ ЗАД ТЯХ. НАЙ-ЛЕСНО СЕ КРАДЕ ОТ ПРОЕКТИ ПОЛОВИН МИЛИОН ЗА ПРОЕКТ ,ПРОЕКТА Е ОТ ТОШЕВО ВРЕМЕ ЛЕКО ПРОМЕНЕН И ЛАПАШ ПОЛОВИН МИЛИОН
  Оценка:
  +36
  -12
 • Дрогата и властта,
  Рейтинг: 25
  22
  18.03.2017 |
  15:09
  Този вечно дрогиран мухльо Тотев и неговите лакеи ,Ташак оф,Ташак ова,Петър Петров/бай Ганьо/,недоразумението Дедев,Крадливата Менда и цялата им гнусна ,миризлива и крадлива бандитска кохорта окрадоха града!Като видят зора пуснат някой кьор фишек, разлаят кучетара но крадливия им керван си върви и след него само прах и пепел!Къде си Цацаров ,нали и ти живееш в този град,свърши някаква работата избави ни от тези крадливи човечета ,направи нещо добро за Пловдив!
  Оценка:
  +34
  -9
 • относно този форум
  Рейтинг: -19
  23
  18.03.2017 |
  15:18
  Селски анонимен форум - любимо място на анонимните селски кретени и червените изкукали пенсионери .
  Оценка:
  +10
  -29
 • ВЕЧНА СЛАВА НА БКП
  Рейтинг: 12
  24
  18.03.2017 |
  15:23
  СЛАВА НА БКП С ПРОЧУТИТЕ ПАРТИЙНИ СЕКРЕТАРКИ НА БКП МАМА РОЗА ТОТЕВА И БАБА МЕНТА ШМЕНТА С ЖИГОСАНИ ПЕТОЛЪЧКИ НА ДЪРТИТЕ ПУТКИ.
  Оценка:
  +17
  -5
 • ДАА
  Рейтинг: 12
  25
  18.03.2017 |
  15:31
  ЖИВЕЕМ ВЪВ ВЕЛИКА СТРАНА- НЕВИННИТЕ МИЗЕРСТВАТ, ВИНОВНИТЕ ПИРУВАТ!КОРУПЦИЯ И КРАДЦИ РЪКА ЗА РЪКА.НАЙ КРАДЛИВИЯ КМЕТ ИВАН БОРИСОВ ТОТЕВ ВСЕ ОЩЕ Е КМЕТ И ПРОДЪЛЖАВА С ТОТАЛНОТО ОГРАБВАНЕ НА ПЛОВДИВ,ПРОКУРАТУРА И СЪД В ПЛОВДИВ СИ ВЗИМАТ ПРОЦЕНТА
  Оценка:
  +17
  -5
 • 3567
  Рейтинг: 16
  26
  18.03.2017 |
  15:34
  Ташкова е проста селянка и краде заедно с Тотев. Мястото и на двамата е в затвора.
  Оценка:
  +21
  -5
 • istinata
  Рейтинг: 18
  27
  18.03.2017 |
  15:40
  МЕНТА СТОЯНОВА Е НАЙ-ГОЛЯМАТА КРАДЛА В ПРАВИТЕЛСТВОТО И ЗАД НЕЯ СТОЙ ФАМИЛИЯ СТОЯНОВИ И МУРАВЕЙЧО ,ТЯ ПЪК СТОЙ ЗАД КМЕТА НА ПЛОВДИВ И ТОЙ КРАДЕ КАТО ЗА СВЕТОВНО ПОД НЕЙНО КОМАНДВАНЕ А МАЙКА МУ ЦЯЛ ЖИВОТ Е ЛИЗАЛА Г.ЗА НА Г.ГЕРГАВ .МЕНТА Е ИЗГОНЕНА ОТ НАП ПЛОВДИВ ЗА УКРИВАНЕ НА ДАНЪЦИ НА ЦАР КИРО ТЯ МУ Е ВОДИЛА И СЧЕТОВОДСТВОТО И МУ Е УКРИВАЛА ПАРИТЕ,СКОРО МУ ВЪРНАХА И ХОТЕЛА НА ЦАР КИРО НА ЦЕНТЪРА НА ПЛОВДИВ.МЕНТА Е ВИНОВНА И ЗА ФАЛИТА НА КТБ И ЗА ТЕГЛЕНЕТО НА 16МИЛИАРДНИЯ ЗАЕМ ТЯ ЩЕ ВЗЕМЕ ЕДИН ПРОЦЕНТ КОМИСИОННА.МЕНТА Е ЗАД СКРИТОТО УПРАВЛЕНИЕ НА ГЕРБ С МЕСТАН ДПС,ФАМИЛИЯ СТОЯНОВИ ТРЯБВА ДА ИЗЛЯЗАТ ОТ УПРАВЛЕНИЕТО НА ДЪРЖАВАТА ЗАЩОТО НИ ВКАРВАТ В ДЪЛГОВА СПИРАЛА И ИГРАЯТ С ДПС .ЗАД 70% ОТ ЗЕЛЕНИТЕ ЦЕНТРАЛИ СТОЯТ ФАМИЛИЯ СТОЯНОВИ И СА ВИНОВНИ ЗА ЦЕНИТЕ НА ТОКА.СЪЩИТЕ СА ВИНОВНИ И ЗА ФАЛИТА НА ЛЕТИЩЕ ПЛОВДИВ СЪВСЕМ УМИШЛЕН МАФИЯ
  Оценка:
  +23
  -5
 • istinata УТ КАРЛОФСКУ
  Рейтинг: 0
  28
  18.03.2017 |
  16:04
  НАЙ УБИЧАМ ГА ПИША С ГУЛЕМИ БУКВИ У ФОРУМЪ ! СЕЛСКИЯ СЛАФЧУ ДА МА ЗНАЙ КОЙ СЪМ.
  Оценка:
  +21
  -21
 • istinata УТ КАРЛОФСКУ
  Рейтинг: -1
  29
  18.03.2017 |
  16:04
  НАЙ УБИЧАМ ГА ПИША С ГУЛЕМИ БУКВИ У ФОРУМЪ ! СЕЛСКИЯ СЛАФЧУ ДА МА ЗНАЙ КОЙ СЪМ.
  Оценка:
  +21
  -22
 • istinata УТ КАРЛОФСКУ
  Рейтинг: -14
  30
  18.03.2017 |
  16:04
  НАЙ УБИЧАМ ГА ПИША С ГУЛЕМИ БУКВИ У ФОРУМЪ ! СЕЛСКИЯ СЛАФЧУ ДА МА ЗНАЙ КОЙ СЪМ.
  Оценка:
  +8
  -22
 • Ха хаааа
  Рейтинг: 13
  31
  18.03.2017 |
  16:20
  Насра ли се МАМИН Гошко трепетликаш целия,заекваш,ходи смъркай в ъгъла,че в затвора ще е трудно и си купи повече вазелин.
  Оценка:
  +19
  -6
 • СТАРОТО КУЧЕ
  Рейтинг: 17
  32
  18.03.2017 |
  18:25
  ДОТУК ПРОЧЕТОХ САМО КАКВО Е НАПРАВИЛ, КАКВО Е ОТКРАДНАЛ И КОЛКО Е ЛЪГАЛ,АМА АБСОЛЮТНО НИКЪДЕ НЕ ПРОЧЕТОХ НЯКОЙ ДА КАЖЕ КАКВО ТРЯБВА ДА НАПРАВИ ТОЗИ ЗАСПАЛ НАРОД,ЗА ДА СПРЕ ВСИЧКО ТОВА.ДА КМЕТА Е ВИНОВЕН,НЯМА СПОР,НО ОЩЕ ПО-ВИНОВНИ СА ТЕЗИ КОИТО БЕЗДЕЙСТВАТ И ГО ОСТАВЯТ ДА ПРАВИ КАКВОТО СИ ИСКА.ЗАТОВА НА ТАКЪВ КАЛПАВ НАРОД МУ СЕ ПАДА ТАКЪВ КАЛПАВ КМЕТ.ЧЕСТИТО.ВИЕ СИ ЛАЙТЕ,КЕРВАНА СИ ВЪРВИ.
  Оценка:
  +19
  -2
напиши коментар
Код за сигурност:
Топ новини
Димитър Георгиев влиза в парламента с ефекта 10/10
27.03.2017   |
12:52   |
73
Коментари: 0
 ГЕРБ спечели изборите в областта с 33,61 процента от гласовете. Това сочат резултатите при 87 % от обработените протоколи. БСП остава втора с 30,87 процента. Обединени...