петък, 21 Юли 2017 11:52 ч.

Освободиха шефа на фонда за лечение на деца в чужбина

23.02.2017   |   19:05
Прочетена: 549   |
Коментари: 6
Освободиха шефа на фонда за лечение на деца в чужбина

Проф. Владимир Пилософ е освободен от поста директор на Фонда за лечение на деца в чужбина, съобщиха от Министерството на здравеопазването за bTV, цитирани от Труд.

Пилософ научил от медията за решението. Той не е запознат с мотивите на ведомството и никой не е водил разговори с него.

През април 2016 г. профрсорът беше назначен на поста, след като старото ръководство на фонда беше отстранено от тогавашния здравен министър д-р Петър Москов. Рокадата беше съпътствана с полиция, арести и твърдения за злоупотреби, които и до момента не са доказани.

Скоро след това членове на Обществения съвет на фонда алармираха, че работата на структурата е силно нарушена и в резултат много болни деца остават да чакат за лечение в чужбина, а това потенциално застрашава здравето и живота им. Проф. Пилософ отричаше да има проблеми.

Последният скандал, в който фонда беше замесен, бе този с 9-годишния Байрям, който трябваше да замине за бъбречна трансплантация в Германия, но Министерството на здравеопазването го спря в последния момент – въпреки изрично решение на Обществения съвет.

Родителски организации поискаха оставката на Пилософ заради забавяния от негова страна.

През 2014 г. професорът беше осветен като агент „Вайан” на Държавна сигурност, вербуван през 1965 г. /Марица.бг


Топ новини
Бар пропадна при труса в Гърция, погреба двама туристи СНИМКИ
21.07.2017   |
10:05   |
573
Коментари: 0
Земетресението, което бе регистрирано снощи в 01.31 ч  в западна Турция и по егейските острови на Гърция, доведе до два смъртни случая и поне 100 ранени . Трусът с...