вторник, 26 Септември 2017 08:37 ч.

Областната управа подкрепя дребните земеделски стопнства

26.02.2016   |   16:13
Прочетена: 565   |
Коментари: 0
Областната управа подкрепя дребните земеделски стопнства

Кръгла маса на тема „Възможности за развитие на дребните земеделски стопанства в България през новия планов период“ откри заместник-областният управител Владимир Маринов. Събитието се провежда в панаира в рамките на международната селскостопанска изложба „Агра 2016“. Организатори са Фондация „Земята – източник на доходи“, Областна администрация – Пловдив и „Икономедиа – София“.

„Щастлив съм, че за 10-та поредна година Областна администрация-Пловдив е партньор в един проект, който помага на инициативни хора да започнат свой бизнес и най-вече им дава възможност да повярват в себе си и направят живота си по-добър“, подчерта в приветственото си слово Маринов.

Доцент Иван Пенов, председател на Управителния съвет на Фондация „Земята – източник на доходи“, направи отчет за 2015 година, според който за този период са обработени 1126 дка, хората получили доходи с помощта на Фондацията са 254, а като техни помощници през селскостопанския период работа са имали още 162 души.

Експертът по земеделие и развитие на селските райони Юлия Григорова запозна присъстващите с различните възможности за подкрепа на дребните земеделски стопанства при кандидатстване по програми. Как се получават директните плащания и какъв е механизмът за кандидатстване и получаване на средствата по тях, разясни г-н Крум Христов от Фондация „Земята – източник на доходи“.

След последвалата дискусия, участниците си пожелаха добра реколта и по-високи доходи./Марица.бг


Топ новини
1800 таксита сменят на пожар тарифата
26.09.2017   |
07:52   |
168
Коментари: 0
1800 пловдивски таксита сменят на пожар тарифите в касовите апарати, а фирмите масово отказват поръчки по телефона, защото много от жълтите коли не работят. След като миналата...