събота, 18 Ноември 2017 23:22 ч.

Нови рейсове ще возят ученици и студенти по линия № 18

13.09.2017   |   09:51
Прочетена: 552   |
Коментари: 0
Нови рейсове ще возят ученици и студенти по линия № 18

С чисто нови автобуси ще пътуват учениците, които ползват линия № 18. Рейсовете возят деца и младежи до двете езикови гимназии „Пловдив” и „Иван Вазов”, както и до новата сграда на ПУ „Паисий Хилендарски”.

„Всички до един десет автобуса са нови, марка „Исузу” с клас евро 6, с три врати, 73 места за пътници. Оборудвани са с климатици и платформи за хора с увреждания”, разказа инж. Димитър Чолаков, собственик на фирма „Автотранс Чолаков”, която обслужва линията. Два от новите автобуси, които нямат нищо общо с малките, са тръгнали още вчера, а днес и останалите излизат от гаража на линията. Според договора с общината по маршрута на № 18 трябва да вървят 10 рейса, за да се спазва разписанието, определено с решение на Общинския съвет.

На спирката пред Руската и Английската гимназия настава цяло стълпотворение, когато приключат часовете. Учениците и техните родители още от миналите учебни години  искат от общината повече автобуси, защото децата невинаги успяват да се качат.


Топ новини
Концертът на Пайнер ще мине без Глория и Ивана
18.11.2017   |
20:37   |
803
Коментари: 0
Без примите на попфолка Глория и Ивана ще премине концертът "16 години телевизия Планета" под тепетата. Причина за отсъствието на Глория е ангажимент в чужбина, докато...