понеделник, 20 Ноември 2017 04:07 ч.

НКЖИ построи подлез без изход

Съоръжението в Стамболийски има рампа за инвалиди само от южната страна, излизане няма
18.02.2017   |   08:37
Прочетена: 1748   |
Коментари: 3
НКЖИ построи подлез без изход

Подлезът, построен с европейски пари от НКЖИ в Стамболийски, е бил проектиран без предвидено отводняване на тунела. Освен това съоръжението има рампа за инвалиди само от южната страна. Такава обаче липсва от северната му. Това обясни във фейсбук кметът на община Стамболийски Георги Мараджиев. Той е публикувал доклада на НКЖИ след обследване на съоръжението.

Както „Марица” вече писа, близо 200 души излязоха на протестно шествие пред общината миналата седмица. Поводът бе появилите се три пукнатини в жп подлеза в града след ремонта му. От тях по време на всеки дъжд и снеготопене шурти вода и наводнява съоръжението, оплакаха се жители на града. Те разказаха, че са им нужни салове, за да преминат от другата страна на града, където са поликлиниката, банката и общината.  

Междувременно стана ясно, че комисията е констатирала, че „няма конструктивни изменения или нарушаване целостта на съоръжението и няма никаква опасност за сигурността му към момента и при бъдещата му експлоатация”.  Като най-голям парадокс обаче Мараджиев определя факта, че  има предвидена рампа за трудноподвижни хора от южната страна на подлеза, но няма такава от северната. Смятам, че проектантът на ремонта сериозно трябва да се замисли за дипломата си!”, написа кметът на община Стамболийски.


Топ новини
Григор Димитров с титла в Лондон, надигра Гофен на финала
19.11.2017   |
22:50   |
1289
Коментари: 0
С невероятна игра Григор Димитров спечели Мастърса в Лондон срещу Давид Гофен с 2:1 сета (7:5, 4:6 и 6:3 ). Гришо демонстрира завиден дух и мъжка игра, която му донесе...