вторник, 25 Април 2017 13:26 ч.

Неделната закуска - Бързи кашкавалки

19.02.2017   |   06:40
Прочетена: 802   |
Коментари: 1
Неделната закуска - Бързи кашкавалки

Необходими продукти

500 г брашно

20 г мая

1/2 ч.л. сода за хляб

150 мл прясно мляко

100 г кисело мляко

200 г кашкавал,

1 бр. яйце

50 г масло

1 ч.л. ракия

1 с.л. сол

1 с.л. захар

олио за пържене

Начин на приготвяне

Маята и захарта се разтваря в топлото мляко. Брашното се пресява, прави се кладенче и в него се слагат солта, содата, киселото мляко, настъргания кашкавал, яйцето, разтопеното масло и ракията. Прибавя се разтворената мая и се омесва меко тесто. Не се оставя да втасва. Върху набрашнена повърхност тестото се разточва на дебелина 1 см. Нарязва се на триъгълничета. Остава се да почине 10 минути. Кашкавалките се пържат в сгорещено олио. Могат да се консумират топли или студени.

Източник: receptite.com


Топ новини
Оставиха убиеца на Бонка от "6 септември" в ареста
25.04.2017   |
12:08   |
283
Коментари: 0
  Шофьорът, убил жена на пешеходна пътека в Пловдив, остава в ареста. Апелативният съд отказа да уважи жалбата на Асен Гюрганчев срещу определение на Окръжен съд...