вторник, 25 Април 2017 11:34 ч.

Нашариха булевард Руски с жълти зебри

Украсяват алеята между чинарите с червени плочки, редят и тротоарите на западното платно
23.02.2017   |   06:58
Прочетена: 810   |
Коментари: 1
Нашариха булевард Руски с жълти зебри

С жълта боя са маркирани пешеходните пътеки и разделителната ивица на новия асфалт на бул. „Руски” от колелото на гарата до кръстовището с ул. „Любен Каравелов”. Строителите обясниха, че това е подложка, а оригиналният цвят на зебрите ще е друг. Маркировката е временна, защото тепърва предстои на тази част от западното платно да бъде положен последен слой асфалт с дебелина пет сантиметра.

Цяла армия работници изкара на "Руски" фирмата изпълнител "Щрабаг", след като температурите се покачиха над нула градуса. Най-голямата офанзива е пред хотел „Лайпциг”, където вчера десетина дюлгери нареждаха нови плочки на тротоара. Те са в светлосив цвят с по-тъмна ивица по средата. Тротоарът е почти завършен. Отстрани, до бордюра, настилката е комбинирана с павета, свалени от бул. „Васил Априлов”. Във всички пресечки на бул. „Руски” също ще бъде направи ремонт, но само на 10-20 метра от булеварда. Така е предвидено по проект.

По червени плочки ще вървим по алеята между чинарите. Част от тях вече са наредени в началото на булеварда. Трасето ще се ползва споделено от велосипедистите и пешеходците. Преди да направят настилката, строителите прокараха стотици метри кабели под земята.    

От днес започват изкопните работи на още един, трети участък от булеварда, но вече по източното платно. В тази връзка отсечката на "Руски" от ул. "Гладстон" до ул. "Преслав" ще бъде затворена за движение до 9 юли.

Нашариха булевард Руски с жълти зебри
Нашариха булевард Руски с жълти зебри

Топ новини
Не минавайте по бул. Шести септември от 13:30 до 14:30 часа
25.04.2017   |
10:43   |
106
Коментари: 0
Северното платно на бул. „ Шести септември“ в участъка от кръстовището на бул. „Руски“ до ул. „Жан Жорес“  се затваря за движение на...