петък, 17 Ноември 2017 22:54 ч.

НАТФИЗ зове: Учи в България, завладей света!

20.04.2017   |   21:32
Прочетена: 308   |
Коментари: 0
НАТФИЗ зове: Учи в България, завладей света!

Театралната академия "Кръстьо Сарафов" ще се бори срещу интелектуалната емиграция на младите хора с кампания "Учи в България, завладей света!".

Второто издание на акцията ще мине през Пловдив на 27 април, когато от 11 и 18 часа в Кукления театър младите хора ще могат да гледат спектакъла "Море от фантазия" на абсолвентите  от „Актьорство за куклен театър“ на проф. Боньо Лунгов. От 16.45 ч. ще се проведе среща с водещи преподаватели, които ще запознаят със специалностите, условията на европейска мобилност, подготовката и реда за кандидатстване.

Предвидени са прожекции на студентско кино. Участниците ще получат безплатни кандидатстудентски материали, справочници и ваучери за 10% отстъпка за групови консултации в София през юни и август. 

Водена от убеждението, че състоянието на образованието и културата днес е индикация за състоянието на икономиката и бизнеса утре, Академията потърси общественото съучастие на проблема с интелектуалната миграция още през 2016 г. с пилотното издание на „Учи в България, завладей света!“. Студентите и преподавателите посетиха 12 града, поради интереса кампанията продължава.


Топ новини
Разкриха схема за укриване на ДДС, пловдивски бизнесмен в ареста
17.11.2017   |
19:47   |
1036
Коментари: 0
ДАНС и Икономическа полиция разкриха схема за укриване на данъци и пране на пари след разследване на търговия с контрабандни горива. Първоначално задържани при акцията са били...