сряда, 22 Ноември 2017 18:20 ч.

Натровените деца от ДГ „Деница“ препълниха Спешното

Хлапетата яли супа топчета, която била "гадна"
21.04.2017   |   19:43
Прочетена: 5328   |
Коментари: 6
Натровените деца от ДГ „Деница“ препълниха Спешното

 

Натровени деца от пловдивската забавачка „Деница“, която е филиал на ДГ „Осми март“, снощи са препълнили Спешното отделение. За това съобщиха майки пред Марица.бг. Хлапетата масово са се оплаквали от повръщане и разстройство.

Преди час за случая са били уведомени инспекторите от РЗИ, които пък са сигнализирали и в Агенцията по храните, съобщи шефът на дирекция „Надзор на заразните болести“ в РЗИ д-р Моника Троянчева. Екипите им вече са в забавачкатаи проверяват случая

Според разкази на децата вчера те яли супа топчета, която била, по думите им „гадна“,  и риба. Малко по-късно три майки били извикани по спешност от учителките, тъй като децата им не се чувствали добре и имали разстройство и повръщане. Тази нощ обаче още много малчугани са получили същите симптоми и са били заведени от родителите си в Спешното.

Днес се оказа, че от близо 40 деца в двете пострадали групи в забавачката са доведени само четири. Засега в Инфекциозна клиника на УМБАЛ "Свети Георги" е прието само едно 5-годишно дете с чревна инфекция.

 

 

 


Топ новини
Фейсбук група призовава: Да дарим Коледа на самотния човек
22.11.2017   |
18:03   |
35
Коментари: 0
Имаме две ръце - с едната помагаме на себе си, а с другата - на нуждаещите се. Около това послание сe обединиха над 500 пловдивчани, които се грижат за самотни възрастни хора....