Написаха молитва за къщата „Ламартин”

Писатели - инициатори на кампанията „Да спасим къща „Ламартин”, обявява нова идея „Да напишем заедно една вълшебна приказка за Къща Ламартин, в която да разкажем за чудните и магични случки, на които сме били свидетели в нея”. 

Нека по този начин предизвикаме добрите феи на перото да бъдат съпричастни с  каузата за опазим Къщата за хората, които обичат българския език и българското словесно изкуство, уточнява поетесата Розалия Александрова.

Изискването е разказът да спазва чистотата и хармонията на българския език. Ако на автора му е трудно, ще му помогнем личното изживяване, свързано с този дом, да стане общо достояние, допълва поетесата.

Тя подчертава, че шрифтът трябва да е гарамаунд, защото е най-близо по форма до древния писмен български език - глаголицата.

Тази приказка започна през изминалата нощ в социалната мрежа фейсбук. Всеки може да се включи със своите светли спомени от Къщата - случка, личности, фантазии и т.н. Тя е в акаунта на Фейсбук "Да спасим Къща Ламартин!"

Всяка вечер в 22 ч. приказката ще завършва с молитва за Къща Ламартин и днешните й обитатели.  А тя е следната:

Дай Боже, Къща Ламартин да остане дом на пловдивските писатели и хората, които са  подарили част от собствената си светлина - на всички тях и на всички нас - на пловдивската общественост!  Благодаря ти, Боже! Амин!

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?