петък, 22 Септември 2017 09:20 ч.

Наивница услужи с 660 бона на „приятелка”

Дамата вярвала, че помага на човек в беда и ще си получи парите обратно
21.02.2017   |   19:53
Прочетена: 1718   |
Коментари: 8
Наивница услужи с 660 бона на „приятелка”

Пловдивчанка със строителен бизнес брои на своя „приятелка” 660 050 лв. под формата на заеми, дадени за около 3 години. След като станало ясно, че жената няма да види обратно парите си, тя се обърнала към прокуратурата. Така 51-годишната получателка на приятелските кредити Соня Мирчева вече е с обвинение за измама в особено големи размери. Делото срещу нея трябваше да стартира вчера, но в съда стана ясно, че тя не е получила препис от обвинителния акт преди повече от 7 дни, каквото е законовото изискване. Новата дата за начало на процеса е 13 март.

Излъганата жена се казва Нели Бозова. Според прокуратурата тя се запознала с Мирчева през 2011 г. Тогава Мирчева наела апартамент в построена от фирмата на Бозова сграда. Двете бързо се сближили и Мирчева започнала да разказва на Бозова, че има бизнес в Италия, да  описва финансовите си затруднения и да моли за помощ. Бозова започнала да  дава различни суми, като в началото поискала Мирчева да  подпише запис на заповед, но тя отказала под претекст, че има и други кредитори и те може да си вземат парите първи.

Въпреки този съмнителен отговор Бозова продължила да финансира Мирчева, вярвайки, че помага на човек в беда и че ще си получи парите обратно. Мирчева разказвала нови и нови затрогващи истории и така до септември 2014 г. по данни на държавното обвинение  дала над 660 000 лв. В хода на разследването е назначена комплексна психиатрична и психологическа експертиза, която показва, че Бозова не страда от психично заболяване и може да ръководи постъпките си.

Ако обвиненията бъдат доказани, Соня Мирчева може да получи от 3 до 10 г. затвор.


Топ новини
Превърнаха поляната под Младежкия в дрифт писта
22.09.2017   |
08:25   |
222
Коментари: 0
Голямата поляна в подножието на Младежкия хълм се е превърнала в незаконен паркинг и писта за дрифт, а зеленината си отива. За това сигнализира читателката на...