четвъртък, 23 Ноември 2017 09:08 ч.

Награждават победителите в конкурса Фермер на Тракия на 24 февруари

22.02.2017   |   13:34
Прочетена: 1725   |
Коментари: 0
Награждават победителите в конкурса Фермер на Тракия на 24 февруари
Снимка: Победителите в конкурса

Асовете в агросектора от областите Пловдив, Пазарджик и Хасково, отново кръстосаха шпаги. Дуелът е за голямата награда – почетна статуетка в престижния конкурс на вестник „Марица“ Фермер на Тракия, който тази година се провежда за 14-и път. От номинираните над 50 земеделски производители, до финал достигнаха 10. Изключително силна е конкуренцията и в двата сектора – „Растениевъдство“ и „Животновъдство“. От петимата земеделци – трима вадят хляба си с производство на зеленчуци, а другите двама отглеждат съответно зърно и череши.


И петимата животновъди са ориентирани към говедовъдството. Някои от тях са затворили цикъла с мандра, а един от тях развива и селски туризъм. Похвално е, че двама от животновъдите, които се борят за големия приз, са представители на нежния пол. С това се опровергава твърдението, че жена каубой няма.


Двамата носители на Агрооскар в разделите „Растениевъдство“ и „Животновъдство“, вече са ясни. Те бяха избрани след гласуване от Консултативен съвет към приложение „Агро“ на вестник „Марица“. Имената на победителите все още се пазят в тайна. Те ще бъдат обявени на официална церемония по награждаването, която ще се проведе на 24 февруари /петък/, от 18 ч. в ресторант Амбасадор, хотел Рамада Пловдив Тримонциум. Проявата се провежда в партньорство с Областна дирекция „Земеделие“ Пловдив и с подкрепата на Обединена Българска банка, Инса Ойл ООД, Евро Ферт АД, Метро – България и Стабил Агро Трейд.


Освен наградадите, за всички номинирани земеделски производители ще има и изненади. Ваучер за 500 лв. за закупуване на торове, ще предостави „Евро Ферт“ АД.

Награждават победителите в конкурса Фермер на Тракия на 24 февруари
Награждават победителите в конкурса Фермер на Тракия на 24 февруари

Топ новини
Ральо Ралев: Искам децата ми да се гордеят с баща си
23.11.2017   |
08:03   |
237
Коментари: 0
Инж. Ральо Ралев е на 41 години. Завършил е Бургаския университет „Проф. д-р Асен Златаров”, по професия е инженер-химик. Работил е в пловдивската Инспекция по...