вторник, 26 Септември 2017 17:35 ч.

Наборната служба ще се възстанови един ден, според Каракачанов

19.05.2017   |   18:51
Прочетена: 626   |
Коментари: 0
Наборната служба ще се възстанови един ден, според Каракачанов

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов заяви, че е убеден, че наборната служба ще се възстанови един ден в България, съобщи. Това ще стане, защото ситуацията в света изисква повече отбранителни способности. А и в българската Конституция е записано, че защитата на Отечеството е въпрос на дълг за всеки български гражданин, съобщи БТА.

Изказването за наборната служба е направено при откриването на изложбата "Дълг по задължение: история и гледни точки"  в Националния военноисторически музей.

Пред журналисти Красимир Каракачанов припомни, че в коалиционното споразумение се предвижда дебат по въпроса за наборната служба и той не е решен поради различия в мненията. Министърът е убеден, че дискусията по темата ще ориентира хората. "Няма как наборният войник да струва по-скъпо от кадровия", коментира Каракачанов, попитан за финансови разчети колко ще струва връщането на наборна служба, като обясни, че тези въпроси са дискусионни, защото има много параметри за уточняване.

 


Топ новини
Да помогнем на Лиза да пребори лошата болест
26.09.2017   |
17:00   |
71
Коментари: 0
Скъпи приятели, днес Ви моля за помощ за едно младо момиче, което се бори с тежката диагноза множествена склероза. Шанс за здраве и по добър живот за Лизавета, дава болница в...