понеделник, 23 Октомври 2017 03:45 ч.

Мюсюлманки от Алжир на бунт за бикини

08.08.2017   |   15:13
Прочетена: 939   |
Коментари: 0
Мюсюлманки от Алжир на бунт за бикини

Жителките на Алжир не искат да се обличат според правилата и организираха протест. Жени се строиха по бански в редица на крайбрежни градове в страната. "Чух за тази инициатива във Фейсбук", коментира Уарда, която е ръководител на културните дейности в Алжир и взима участие в два митинга под знамето на това, което сега се нарича "бунта на бикини". Целта му е да даде свобода на мюсюлманките и да живеят извън стереотипа.

Тя стартира инициативата във Facebook в началото на лятото 2017-а, когато малък брой алжирци подкрепят инициативата. След известно време обаче тя достига 5248 последователки. Тази малка "група, отцепила се от консерваторите", според нея е санкционирана от властите.

"Държавата защитава жените. Дори да не сме имунизирани от консервативните индивидуални инициативи, то държавата защитава свободата ни да носим дори рокли" твърди тя. "Когато бях тийнейджърка, никога не е било проблем да се сдобиеш с такава. Единственото изключение е по време на гражданската война, когато правителството ислямисти остави отпечатък", допълва тя.

 


Топ новини
Пловдивчанин осъди шефа си, закрепостил го с договор
22.10.2017   |
23:45   |
2024
Коментари: 0
Служител в пловдивска фирма успя да събори в съда подписания от него договор за повишаване на квалификацията, като доказа, че с предвидените в него неустойки работодателят на...