неделя, 23 Юли 2017 13:48 ч.

Мъж отряза пръстите на жена си, искала да следва висше

12.07.2017   |   12:22
Прочетена: 1293   |
Коментари: 0
Мъж отряза пръстите на жена си, искала да следва висше
Снимка: Хава Ахтер

 

Мъж отряза пръстите на дясната ръка на своята съпруга, защото искала да следва във висше учебно заведение, съобщи Daily Mail. Инцидентът е станал в Бангладеш.

30-годишният Рафигул Ислам отрязал пръстите на 21-годишната Хава Ахтер, само защото искала да учи и след завършване на училище. Инцидентът потресе местната общност. Ревнивият съпруг на няколко пъти предупреждавал жена си, че ще има „сериозни последици“ за нея, ако не се откаже от желанието си да продължи своето образование.

Мъжът, който работел в Обединените арабски емирства, се прибрал у дома и завързал очите на своята съпруга, обещавайки й изненада. Тя протегнала своята ръка, след което съпругът отразял пръстите й.

Полицията в град Дака арестува мъжа, който направи пълни самопризнания. По случая се води разследване. Правозащитни организации призоваха за доживотен затвор.

„Той е бил разярен. Ревнувал е, защото жена му иска да следва във ВУЗ, а самият той е имал само основно образование“, разкри шефът на полицията в столицата на Бангладеш.

Пострадалата жена няма да се откаже да следва дори след този инцидент. Тя се е върнала при своите родители и в момента се учи да пише с лявата ръка.

В Бангладеш жените често са подлагани на репресии от своите съпрузи. Правата им са нарушавани, посочват правозащитни организации, следящи случващото се в азиатската страна. 


Топ новини
Вижте как са задържали полицаите и бежанците край Войводиново
23.07.2017   |
12:58   |
124
Коментари: 0
Служители на МВР са проследили трафикантите ,бежанците и полицаите, които бяха задържани при спецакция на магистрала „Тракия”. Както Марица.бг съобщи снощи групата е...