петък, 22 Септември 2017 09:04 ч.

Министър Пламен Узунов поиска оставката на Георги Костов

22.02.2017   |   12:03
Прочетена: 1096   |
Коментари: 4
Министър Пламен Узунов поиска оставката на Георги Костов

Служебният министър Пламен Узунов поиска оставката на главния секретар на МВР Георги Костов. Това стана ясно на брифинг на Министерски съвет. Той уточни, че длъжността за момента ще се изпълнява от заместника на Костов.


"Министерски съвет взе решение да поиска от президента да издаде указ за отстраняване на главния секретар на МВР Георги Костов", каза служебният министър на вътрешните работи.

Той твърди, че в периода 2015-2016 г. са събрани достатъчно данни, че главният секретар е упражнил натиск върху бивши и настоящи служители на МВР, с което са били отстранявани от работа не по установения ред, а доброволно са напускали или са били премествани на по-ниски длъжности. 

„Мотиви за това са установени нарушения, при които е засегнат един от основните принципи в МВР, а именно политическия неутралитет. С действията си е накърнил интересите на МВР и на обществото, с което е оронил престижа на МВР. До номинирането и избирането на главен секретар неговата длъжност ще се изпълнява от зам.-главния секретар на МВР“, обясни Узунов.

Според него е политически коректно той като служебен министър да не предлага и да не номинира служител, а това да направи редовно избран кабинет от НС.

На брифинга Пламен Узунов обяви, че Министерски съвет е взел решение да поиска от президента да издаде указ за отстраняване на главния секретар на МВР Георги Костов.

По ирония на съдбата през август 2015 г. именно Георги Костов дойде в Пловдив, за да оповести отстраняването на Пламен Узунов от шефското място в пловдивската дирекция на МВР.   

 


Топ новини
Независимостта: Как нарушихме Берлинския договор
22.09.2017   |
07:55   |
36
Коментари: 0
Обявяването на Независимостта на България на 22 септември 1908 г. във Велико Търново е едно от най-важните събития в новата история на България. Така страната ни, васална на...