вторник, 12 Декември 2017 02:28 ч.

Матура изпоти директори

11 се борят да оглавят Френската, кандидатите за Математическата петима
17.01.2012   |   08:43
Прочетена: 2638   |
Коментари: 3
Матура изпоти директори

Сложни казуси около средното и професионално образование и въпроси, свързани с Кодекса на труда, изпотиха вчера 55-имата кандидати, които се явиха на конкурса за директори в 17 училища в региона. Организацията на изпита бе досущ като матурите. Тестовете са изготвяни в просветното министерство и непосредствено преди началото на конкурса е бил изтеглен изпитният вариант. Материалите бяха поставени в запечатани пликове, откъдето кандидат-директорите получиха бланките, върху които да работят. Те имаха на разположение два часа, за да посочат верните отговори. За финалния кръг - събеседване, се класират изкаралите над 25 точки от възможни 50. Интервютата, на които оцелелите кандидат-директори ще представят концепции за управление, ще се провеждат от днес до 20 януари.

Най-голямата битка категорично е за Френската гимназия, закъдето се явяват 11 души. Сред тях са експертът по чуждоезиково обучение в регионалния инспекторат Мариела Николова, досегашната директорка Татяна Вангелова и заместничката є Росица Звездарова. Петима напират за другото елитно училище в града - Математическата гимназия. С най-сериозни шансове е сегашният директор Ивайло Старибратов. За МГ се явява и съпругът на експерта по английски в инспектората Гергана Витева - Владислав. Учудващо голям брой са кандидатите за шефския стол на училището в Ново село - 8.

В комисията, която ще оценява кандидатите, не влиза шефката на инспектората Иванка Киркова, а председател е експертът по организация на средното образование Йовка Янакиева. Членове са юрисконсултът Ирина Минчева, експертът по религия Евгени Гюнов и новата шефка на просветния отдел в общината - Донка Щилянова. Последната е само за училищата в Пловдив. Освен двете гимназии, нови директори ще има в “Ел. Пелин”, “Кочо Честименски” и “Димитър Талев”.


Топ новини
Вижте кои са най-добрите спортисти на Пловдив за 2017-а СНИМКИ
11.12.2017   |
21:13   |
515
Коментари: 0
Волейболният отбор на Марица бе избран за №1 в спорта на Пловдив за 2017 година, пише Марица Спорт. Жълто-сините бяха коронясани от кмета на града Иван Тотев. Треньорът Иван...