неделя, 29 Март 2015 10:33 ч.

Матура изпоти директори

11 се борят да оглавят Френската, кандидатите за Математическата петима
Автор: ПЛОВДИВ Деляна ЛУКОВА
17.01.2012   |   08:43
Прочетена: 2170   |
Коментари: 3
Матура изпоти директори

Сложни казуси около средното и професионално образование и въпроси, свързани с Кодекса на труда, изпотиха вчера 55-имата кандидати, които се явиха на конкурса за директори в 17 училища в региона. Организацията на изпита бе досущ като матурите. Тестовете са изготвяни в просветното министерство и непосредствено преди началото на конкурса е бил изтеглен изпитният вариант. Материалите бяха поставени в запечатани пликове, откъдето кандидат-директорите получиха бланките, върху които да работят. Те имаха на разположение два часа, за да посочат верните отговори. За финалния кръг - събеседване, се класират изкаралите над 25 точки от възможни 50. Интервютата, на които оцелелите кандидат-директори ще представят концепции за управление, ще се провеждат от днес до 20 януари.

Най-голямата битка категорично е за Френската гимназия, закъдето се явяват 11 души. Сред тях са експертът по чуждоезиково обучение в регионалния инспекторат Мариела Николова, досегашната директорка Татяна Вангелова и заместничката є Росица Звездарова. Петима напират за другото елитно училище в града - Математическата гимназия. С най-сериозни шансове е сегашният директор Ивайло Старибратов. За МГ се явява и съпругът на експерта по английски в инспектората Гергана Витева - Владислав. Учудващо голям брой са кандидатите за шефския стол на училището в Ново село - 8.

В комисията, която ще оценява кандидатите, не влиза шефката на инспектората Иванка Киркова, а председател е експертът по организация на средното образование Йовка Янакиева. Членове са юрисконсултът Ирина Минчева, експертът по религия Евгени Гюнов и новата шефка на просветния отдел в общината - Донка Щилянова. Последната е само за училищата в Пловдив. Освен двете гимназии, нови директори ще има в “Ел. Пелин”, “Кочо Честименски” и “Димитър Талев”.

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Моля, спазвайте добрия тон.
Коментари (3)
 • безпартиен
  Рейтинг: 0
  1
  17.01.2012 |
  11:01
  С най-сериозни шансове са всички, които са прегърнали идеята "ГЕРБ".
  Оценка:
  +1
  -1
 • някой
  Рейтинг: 0
  2
  17.01.2012 |
  13:11
  ЛУКова, пак грешна информация и пак от Асенчо
  Оценка:
  +0
  -0
 • пловдивчанин
  Рейтинг: 2
  3
  18.01.2012 |
  19:52
  Фактите и резултатите ще покажат точно това. Стига малко по внимателно да се вгледаме в ситуацията. Не е важно какво можеш, важно е кой ще звънне един телефон на "независимата комисия"
  Оценка:
  +2
  -0
напиши коментар
Код за сигурност:
Топ новини
Река Марица е над код жълто в Пловдив (ВИДЕО, СНИМКИ)
29.03.2015   |
13:25   |
0
Коментари: 0
Нивото на р. Марица при гр. Пловдив е над жълтия праг (предупреждение), като по прогноза се очаква в обедните часове на 30 март да спадне под него. Нивото на р. Марица при гр....