неделя, 26 Март 2017 01:30 ч.

Матура изпоти директори

11 се борят да оглавят Френската, кандидатите за Математическата петима
17.01.2012   |   08:43
Прочетена: 2552   |
Коментари: 3
Матура изпоти директори

Сложни казуси около средното и професионално образование и въпроси, свързани с Кодекса на труда, изпотиха вчера 55-имата кандидати, които се явиха на конкурса за директори в 17 училища в региона. Организацията на изпита бе досущ като матурите. Тестовете са изготвяни в просветното министерство и непосредствено преди началото на конкурса е бил изтеглен изпитният вариант. Материалите бяха поставени в запечатани пликове, откъдето кандидат-директорите получиха бланките, върху които да работят. Те имаха на разположение два часа, за да посочат верните отговори. За финалния кръг - събеседване, се класират изкаралите над 25 точки от възможни 50. Интервютата, на които оцелелите кандидат-директори ще представят концепции за управление, ще се провеждат от днес до 20 януари.

Най-голямата битка категорично е за Френската гимназия, закъдето се явяват 11 души. Сред тях са експертът по чуждоезиково обучение в регионалния инспекторат Мариела Николова, досегашната директорка Татяна Вангелова и заместничката є Росица Звездарова. Петима напират за другото елитно училище в града - Математическата гимназия. С най-сериозни шансове е сегашният директор Ивайло Старибратов. За МГ се явява и съпругът на експерта по английски в инспектората Гергана Витева - Владислав. Учудващо голям брой са кандидатите за шефския стол на училището в Ново село - 8.

В комисията, която ще оценява кандидатите, не влиза шефката на инспектората Иванка Киркова, а председател е експертът по организация на средното образование Йовка Янакиева. Членове са юрисконсултът Ирина Минчева, експертът по религия Евгени Гюнов и новата шефка на просветния отдел в общината - Донка Щилянова. Последната е само за училищата в Пловдив. Освен двете гимназии, нови директори ще има в “Ел. Пелин”, “Кочо Честименски” и “Димитър Талев”.


Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Моля, спазвайте добрия тон.
Коментари (3)
 • безпартиен
  Рейтинг: 0
  1
  17.01.2012 |
  11:01
  С най-сериозни шансове са всички, които са прегърнали идеята "ГЕРБ".
  Оценка:
  +1
  -1
 • някой
  Рейтинг: 0
  2
  17.01.2012 |
  13:11
  ЛУКова, пак грешна информация и пак от Асенчо
  Оценка:
  +0
  -0
 • пловдивчанин
  Рейтинг: 2
  3
  18.01.2012 |
  19:52
  Фактите и резултатите ще покажат точно това. Стига малко по внимателно да се вгледаме в ситуацията. Не е важно какво можеш, важно е кой ще звънне един телефон на "независимата комисия"
  Оценка:
  +2
  -0
напиши коментар
Код за сигурност:
Топ новини
Последно напомняне: часовника!
25.03.2017   |
23:14   |
358
Коментари: 0
Тази вечер си лягаме по зимното часово време и ще се събудим по лятното. Ще спим 1 час по-малко, но пък утре вече ще се стъмни малко по-късно. Осезаемо ще усетим как се...