Кум застреля кумец вместо гълъби

Нещастието станало на лов край Костиево

Кум застреля кумеца си по време на лов навръх Нова година в землището на Костиево. Инцидентът е станал по време на стрелба по диви гълъби и патици. 44- годишният Александър Георгиев тръгнал с кума си Георги О. (46) по стърнищата, където разбрали, че има гълъби. Приятелят им Ивелин оставил колата си в района на кантара преди Деветия километър и се отправил към тях. Георги чул виковете на приятелите си: Гълъби, гълъби. Вдигнал пушката и стрелял по птиците. При втория изстрел обаче неволно улучил кумеца си Александър в лявото бедро. Георги хукнал към приятеля си. Видял, че от бедрото му тече кръв. Направил му импровизирана превръзка с колана си, за да спре кръвотечението. Обадил се на Бърза помощ и Александър е транспортиран в болница. Състоянието му обаче се влошило и ловецът починал.
И Сашо, и Георги са добри момчета, от години идват в  Костиево да ловуват, разказа председателят на ловната дружинка Рангел Анчев. Двамата били близки приятели и съседи, освен че ги свързвала роднинската връзка. Членували в пазарджишки ловни дружинки, но предпочитали да излизат в района на Костиево. Били изрядни. Имали са бележки за индивидуален лов преди фаталния излет.


След случилото се за инцидента бил уведомен кметът на Костиево и ловната дружинка в селото. Ловците дори хукнали към мястото да помагат. Там обаче не сварили никой. Инцидентът станал в местност до главния път, което било предимство линейката бързо да стигне до тях.
По случая е образувано досъдебно производство по чл. 129 от НК за причиняване на смърт по непредпазливост, уточни говорителят на Районна прокуратура Атанас Илиев. Наблюдаващият прокурор дори щял да отива в болницата да разпитва Александър за инцидента, преди състоянието му да се влоши. Ще бъде изготвена съдебномедицинска експертиза, за да се уточни има ли причинна връзка между инцидента и смъртта на простреляния ловец, каза още Атанас Илиев. В кръвта на стрелеца не е открит алкохол.
За лош късмет председателят на Ловно-рибарско сдружение “Сокол” д-р Васил Паница научил за инцидента по време на сутрешния рапорт в болницата, където той работи като хирург. Двамата ловци обаче не са членували в пловдивското сдружение.
Ловът е голяма страст, но понякога секунда невнимание може да приключи фатално, каза Рангел Анчев, който е издал бележките за лов на Александър и на Георги.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
6 коментара
ДО "ЛОВЕЦА"

ДО "ЛОВЕЦА"

03.01.2014 | 10:55

Не знам къф ловец си, ама със сигурно си барон Мюнхаузен, щом сваляш гълъби с 11-13!? номер съчми.

Отговори
0 0
ловец

ловец

03.01.2014 | 10:36

Гълъбите не ходят по земята,не кацат по шипките,а по сухите дървета-високо,а не на 1 м от земята,каквато е височината на мъжко бедро!Гълъбите се стрелят с дребни сачми-11,13(посветените знаят).Колегата е вдигнал заек и е стрелял в него с по едри сачми-0,2,3.Зайците сега са забранени за отстрел дивеч.И оттам е станала белята.Жалко!

Отговори
0 0
ЖАЛКО

ЖАЛКО

03.01.2014 | 09:56

Починал е пет часа след края на успешна операция. По време на изстрела не са засегнати важни кръвоносни съдове.\nБог да го прости Сашко!

Отговори
0 0
мунчо

мунчо

03.01.2014 | 09:49

пак прояви на глухо-сляпата куцо-нямата прокуратура

Отговори
0 0
до бреййййй

до бреййййй

03.01.2014 | 09:37

Нима очаквате прокурорите да оказват първа помощ? Случайно да знаете колко време след транспортирането на пострадалия в болницата, той е починал? Хайде като разберете повече подробности, тогава правете неграмотните си коментари

Отговори
0 0
бреййййй

бреййййй

03.01.2014 | 08:18

Наблюдамащия прокурор точно вече се канел да разпитва и един охлюв притичал и го изпреварил,а човекът умрял.Че кога прокурор е разпитвал пострадал и по кое дело.Айде не нас нас такива измишльотини.

Отговори
0 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?