сряда, 28 Юни 2017 17:13 ч.

Куклен се вдигна против крематориума

22.02.2017   |   08:02
Прочетена: 1419   |
Коментари: 8
Куклен се вдигна против крематориума

Куклен излезе на протест срещу намерението да се строи крематориум. До институциите е внесена и подписка със стотици подписали се. Не искаме да ни тровят, обясняваха хората пред Нова Тв.

Инвеститорът обеща, да няма никакво тровене на въздуха. "Има пречиставателна инсталация и в София тя действа на 800 метра от министерството на Околната среда. Тук има друга тенденция на закриване на предприятието", предположи инвеститорът.

Аз като православен съм категорично против кремацията, каза един кукленец. Тук има международно летище - да има нещо толкова грозно, което да внася психоза - да гледаме смъртта и края, каза една от жените на Куклен.

Местните твърдят, че са туристически район, който трябва да привлича други инвестиции. "Тук не става въпрос, че когато някой го заболи зъб, трябва да го извади. Съгласни сме да дебатираме всеки мотив", каза инвеститърът на въпроса, ще оттегли инвестиционното намерение.

Крематориумът е предвидено да се строи на земя на инвеститора. /Марица.бг

 


Топ новини
Пловдивчанка: Залепиха стикер на колата, а от години паркирам там
28.06.2017   |
14:49   |
786
Коментари: 0
Масирана акция по лепене на стикери на коли за неправилно паркиране върви в града. Хората се оплакват, че автамобилите им осъмват с фишове, а спират от години на същите места....