Крум Филипов: Театърът е шансът ни да не чакаме смъртта пред телевизора

От височината на бедстващите Родопи искам да споделя с вас, че няма по-голямо бедствие от това родният ми град Смолян да остане без театър. Възкръсването на Родопския драматичен театър е свидетелство, за това да не се вкопчваме в живота, че има нещо много по-важно от това да се прибереш вечерта вкъщи, да си пуснеш телевизора и да чакаш да умреш. Това е театърът. Театърът прави хората големи и по-добри, иначе няма смисъл от него. Ето това се опитваме да правим в Смолян. За по-малко от година представихме някои от няколко представления по наши автори с ясната мисъл, че само великото възпитава и говори на български. Това каза директорът на Драматичен театър "Николай Хайтов" по време на церемонията за връчването на наградите "Икар" в Народен театър "Иван Вазов".

Актьорите от смолянската трупа поздравиха колегите си с откъс от спектакъла "Чичовци", а Филипов използва възможността да сподели с колегите си любовта и признанието към съпругата си Виктория.

Благодарен съм, поклон пред моята съпруга Виктория за стоицизма и жертвите, които направи, за да реализираме спектакъла "Лазарица". Тя беше сред номинираните тази вечер. Виктория, обичам те, каза той.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
fen

fen

28.03.2015 | 09:03

браво крумакис, с теб работата е забавление.

Отговори
0 0

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?