събота, 18 Ноември 2017 23:19 ч.

Комунисти изгориха знамето на ЕС

Активистите на “Че Гевара” правят аутодафе на флага в подкрепа на Крим
17.03.2014   |   13:52
Прочетена: 1625   |
Коментари: 5
Комунисти изгориха знамето на ЕС

Активисти на ултралявата организация “Че Гевара” запалиха знамето на Европейския съюз вчера. Акцията беше организирана в подкрепа на референдума в Крим. 20-ина  души се изкачиха до паметника и разпънаха огромен транспарант, на който пишеше: “Народи на Европа, вдигнете се”. Те издигнаха и плакати с текст: “Мы с вами, братушки” и “Фашизмът няма да мине”.

“С тази инициатива подкрепихме свободната волеизява на народа на Крим в стремежа му за отхвърляне на неонацистките претенции на хунтата да управлява в Украйна. Европейският съюз в момента е изразител на неофашистките тенденции, които заливат Украйна, каза за “Марица” председателят на Съюза на комунистите в България и лидер на “Че Гевара” Павел Иванов. Попитан защо са запалили знамето на ЕС и дали това не е криминално престъпление, той отговори: “Паленето на знамена на агресори не е криминално деяние.  ЕС в момента застава в позицията на агресор и нахлува в една чужда територия. Когато някой се стреми към война, дори и да се казва ЕС, той трябва да бъде порицан”.

Павел Иванов каза още, че поддържал непрекъснато връзка с наши доброволци, които са в Крим, и ако се наложи, от “Че Гевара” са готови да отидат там и да защитават българите. “В момента вървят едни тези в публичното пространство, че ако подкрепим  референдума, може да се страхуваме от евентуални реакции в т.нар. смесени райони в България. Но за разлика от България, Украйна не е еднонационална държава и Крим не е територия на Украйна, а република в рамките на тази страна, допълни Павел Иванов. Той се похвали, че “Че Гевара” била първата политическа организация, която се застъпила за българите в Крим.

Въпреки че акцията на ултралевите бе обявена предварително, нито един представител на органите на реда не се качи на Бунарджика. Така поругаването на флага на Европейския съюз най-вероятно за пореден път ще остане ненаказано.


Топ новини
Концертът на Пайнер ще мине без Глория и Ивана
18.11.2017   |
20:37   |
803
Коментари: 0
Без примите на попфолка Глория и Ивана ще премине концертът "16 години телевизия Планета" под тепетата. Причина за отсъствието на Глория е ангажимент в чужбина, докато...