Коледа идва по-рано за почитателите на „Игра на тронове“

Феновете на телевизионната продукция „Игра на тронове“ имат повод за ликуване през декември. Малко преди средата на месеца на български език излиза книгата „Светът на огън и лед“ – безценна разяснителна предистория на книжната сага, вдъхновила сериала, а именно поредицата „Песен за огън и лед“.

 Луксозното илюстровано издание „Светът на огън и лед“ (изд. „Сиела“) е написано от самия автор на епоса Джордж Р. Р. Мартин и включва вълнуващи описания на грандиозни битки, смели завоевания, дръзки бунтове и горчиви предателства. С други думи, всичко случило се на континентите Вестерос и Есос от времето на Горските чада до изкачването на Робърт Баратеон на Железния трон.

Джордж Р. Р. Мартин, който винаги е бил леко уклончив относно събития като Ориста на Валирия и  Бунта на Робърт, сега разкрива дълго пазените си тайни. В нелеката задача да систематизира огромното количество информация, герои и случки, писателят е спомогнат от експертите по „Песен за огън и лед“ Елио Гарсиа и Линда Антонсон. Последните поддържат най-големия фен сайт на епоса - Westeros.org.

Едно от най-любопитните неща в енциклопедично-разяснителната „Светът на огън и лед“, e пълната история на рода Таргариен, от който произлиза и войнствената Майка на дракони Денерис. От Егон Завоевателя до Лудия крал Ерис – нито един детайл не е спестен по време на анализа на тяхното владичество и множество неясноти около „Игра на тронове“ внезапно придобиват смисъл.

Не са пренебрегнати и останалите висши родове от Вестерос – Кралете на Севера, със Старките начело, заемат задоволително място в книгата, а множество неспоменавани досега факти за родовете Ланистър, Арин, Тъли, Фрей, Баратеон и Мартел разширяват кръгозора на всеки почитател на сагата.

През ледовитите земи отвъд Вала до палещото слънце на Дорн, от свободния град Пентос до пирамидите на Мийрийн, зашеметяващо огромния свят, създаден от фантазията на Джордж Р. Р. Мартин, намира своя анализ и обяснение.

Над 170 илюстрации, карти и родословни дървета съпътстват читателя в голямото приключение, като придават на изданието колекционерска стойност.

Очакваната дата на издаване на „Светът на огън и лед“ е 11 декември, а обявената корична цена е 39 лв. 

Поръчайте книгата предварително от онлайн магазин E-zona.bg с 25% намаление, на ексклузивната цена от 29.25 лв!

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?