вторник, 01 Декември 2015 23:53 ч.

Кметът на Община Марица с четирима заместници

Администрацията в Марица без 13-та заплата по предложение на кмета Димитър Иванов
22.12.2011   |   21:19
Прочетена: 1522   |
Коментари: 2
Кметът на Община Марица с четирима заместници

Кметът на Община Марица Димитър Иванов ще има четирима заместници решиха съветниците на провелата се днес сесия. Към досегашните ресори "Устройство на територията, строителство и екология", "Социална политика,образование, здравеопазване, култура" се добавят два нови: "Европроекти и политики" и "Международно сътрудничество и инвестиции". В местния парламент подкрепиха единодушно промяната, заявявайки, че застават зад политиката на кмета Димитър Иванов, чиято крайна цел е да бъдат привлечени средства за модернизиране на инфраструктурата, за да се промени бизнессредата и да се разкрият нови работни места.

Без дебати се приеха нов Правилник за организацията и дейността на ОбС, Наредба за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги, както и бяха утвърдени съставите на постоянните комисии на ОбС Марица.

Дискусии предизвикаха предложените съкращения в администрацията. Съветниците приеха след гласуване поисканото от кмета Димитър Иванов редуциране на броя на служителите с 15%, като направиха само една промяна запазвайки числеността на заетите лица в кметството в с. Труд. Надделяха доводите, че това е селището с най-голям брой жители и те трябва да бъдат адекватно обслужвани.

Администрацията в Марица няма да получи 13-та заплата по предложение на кмета Димитър Иванов. "Оказа се, че предшественикът ми щедро е награждавал определени служители през годината с допълнителнo материално стимулиране и сега пари няма. Освен това в условия на криза съм длъжен да спазвам строга дисциплина по отношение на разходването на финансите на общината.", заяви Иванов.

След изчерпване на дневния ред и разменени пожелания новата 2012 г. да е по добра за всички, Председателят на ОбС Марица Гергана Трендафилова закри днешната сесия.

 


Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Моля, спазвайте добрия тон.
Коментари (2)
 • НАДУТА ОБЩИНА
  Рейтинг: 1
  1
  23.12.2011 |
  06:32
  много хрантутници лоша работа а уш маменото тоте каза чеще ськращава нищо неправи герб ПАК СТАРАТА ПЕСЕН НА НОВ ГЛАС НЯМАЛИ САКРАЩЕНИЕ НА ЧИНОВНИЦИ И СЛУЖИТЕЛИ ХАЗНАТА ЩЕЕ ПРАЗНА ТОВА СА КРЬВОПЙЦИ И ТЬРТИИ
  Оценка:
  +1
  -0
 • Марио
  Рейтинг: 1
  2
  27.12.2011 |
  17:02
  Няма ли вече да ги закрият тези паразитни общине Марица и Родопи . Няма такова нещо три общини в един град.
  Оценка:
  +1
  -0
напиши коментар
Код за сигурност:
Топ новини
Ха, честито: Вдигат тока още от Нова година
01.12.2015   |
23:17   |
94
Коментари: 0
Свободният пазар на ток ще доведе до "леко" повишаване на цената на тока. Това може да се случи още от Нова година. Все пак цената ще се определя от пазара, каза вчера...