сряда, 22 Ноември 2017 18:13 ч.

Качваме Бунарджика с автовлакче

14.07.2017   |   06:20
Прочетена: 3820   |
Коментари: 0
Качваме Бунарджика с автовлакче
Снимка: Снимката е илюстративна

С влакче, каквито возят туристите по Черноморието, ще се качваме на върха на Бунарджика. Това съобщи кметът Иван Тотев, като уточни, че проектът все още е на идеен етап и в момента се прави проучване.

„Ако условията позволяват до горната площадка на хълма да се движи локомотив с две вагончета, без да има опасност за хората, ще го пуснем догодина”, каза Иван Тотев. Така и гражданите, затруднени да се изкачват на Бунарджика, ще могат да си отдъхват на пейките до паметника на освободителите.

Със задачата за влакчето е натоварен зам.-кметът Георги Титюков. Той обясни, че вече са проведени разговори с представителите на фирма в Лом, която произвежда малки вагони за туристически разходки, и с пловдивската „Балканкар – Рекорд” АД, където се произвеждат локомотиви от този модел.

„Експерти от „Балканкар Рекорд” направиха замерване на наклоните и радиуси на завоите. Тяхното мнение е, че до върха на Бунарджика може да бъде пуснато влакче с два вагона, без да е опасно за хората”, разказа Георги Титюков.

/Още по темата - в новия брой на "Марица"


Топ новини
Фейсбук група призовава: Да дарим Коледа на самотния човек
22.11.2017   |
18:03   |
35
Коментари: 0
Имаме две ръце - с едната помагаме на себе си, а с другата - на нуждаещите се. Около това послание сe обединиха над 500 пловдивчани, които се грижат за самотни възрастни хора....