вторник, 26 Септември 2017 22:58 ч.

Качваме Бунарджика с автовлакче

14.07.2017   |   06:20
Прочетена: 3731   |
Коментари: 0
Качваме Бунарджика с автовлакче
Снимка: Снимката е илюстративна

С влакче, каквито возят туристите по Черноморието, ще се качваме на върха на Бунарджика. Това съобщи кметът Иван Тотев, като уточни, че проектът все още е на идеен етап и в момента се прави проучване.

„Ако условията позволяват до горната площадка на хълма да се движи локомотив с две вагончета, без да има опасност за хората, ще го пуснем догодина”, каза Иван Тотев. Така и гражданите, затруднени да се изкачват на Бунарджика, ще могат да си отдъхват на пейките до паметника на освободителите.

Със задачата за влакчето е натоварен зам.-кметът Георги Титюков. Той обясни, че вече са проведени разговори с представителите на фирма в Лом, която произвежда малки вагони за туристически разходки, и с пловдивската „Балканкар – Рекорд” АД, където се произвеждат локомотиви от този модел.

„Експерти от „Балканкар Рекорд” направиха замерване на наклоните и радиуси на завоите. Тяхното мнение е, че до върха на Бунарджика може да бъде пуснато влакче с два вагона, без да е опасно за хората”, разказа Георги Титюков.

/Още по темата - в новия брой на "Марица"


Топ новини
Страшен студ и дъжд утре, температурите падат до 10°C
26.09.2017   |
21:45   |
523
Коментари: 0
И през следващото денонощие ще преобладава облачно време. Главно в Южна България и Предбалкана ще има валежи, значителни на отделни места в Рило-Родопската област и югоизточните...