сряда, 22 Ноември 2017 11:00 ч.

КАТ-Пловдив стана клиент на прокуратурата

Партиен лидер вини сектор "Пътна полиция" в покровителстване на корупционни практики
18.02.2017   |   11:59
Прочетена: 543   |
Коментари: 1
КАТ-Пловдив стана клиент на прокуратурата

Пловдивският КАТ стана клиент на прокуратурата. Лидерът на Движение България на гражданите в район „Западен“ Атанас Бояджиев внесе вчера сигнал до държавното обвинение за поредица от нередности в сектор „Пътна полиция“ в Пловдив.

Още в понеделник Бояджиев поиска оставката на началника на сектора Николина Джамбова. Мотивът му беше "лошото администриране, довело до пълен хаос в обслужването на гражданите при регистрацията на автомобили и затрудненият достъп до задължителните процедури, огромните опашки пред КАТ, покровителстването на корупционни практики, липсата на тоалетни за клиентите и рампи за хора с увреждания".  

На пресконференция  Бояджиев посочи, че едно от сериозните нарушения е, че фирми се регистрират с предмет на дейност „Съдействие за регистрация на автомобил“. Пълномощниците успяват да осигурят по-бързо преодоляване на тромавата процедура по регистрация срещу 30-50 лв. Друга порочна практика, на която няколко пъти е бил свидетел, е „оправянето“ на електронен фиш на провинил се водач.

Сред посочените проблеми в сигнала до прокуратурата е и фактът, че КАТ още не са качили на сайта си Карта на пътнотранспортните произшествия, което е трябвало да стане в края на януари-началото на февруари. Затова не е направен анализ и със съдействието на община Пловдив да се предприемат мерки за намаляване на критичните точки в града, в които има концентрация на ПТП.  

След като в жалбата до прокуратурата включих получените и от значителен брой граждани сигнали, тя стана 15 страници, заяви Бояджиев. Той е уверен, че е необходима проверка, и се надява след нейното приключване да се сложи ред в този толкова важен за хората сектор.


Топ новини
Тежките счупвания от остеопороза често завършват фатално
22.11.2017   |
10:06   |
23
Коментари: 0
Остеопорозата е прогресивно системно заболяване на костния скелет, което се характеризира с понижена маса и влошена микроархитектура на костта, водещи до повишен риск от...