неделя, 17 Декември 2017 17:48 ч.

Каним ви на дискусия "За по-чист въздух в Пловдив"

07.12.2017   |   09:15
Прочетена: 407   |
Коментари: 0
Каним ви на дискусия "За по-чист въздух в Пловдив"

Вестник „Марица“, „EVN Топлофикация“ и Общинската администрация канят всички пловдивчани на кръгла маса под наслов „За по-чист въздух в Пловдив“. Дискусията започва от 10 часа днес в малката конферентна зала на Дом на културата „Борис Христов“.

В разговора ще участват Ангел Киров, ръководител на отдел Топлопреносна мрежа“ ЕВН, Елена Найденова - главен експерт „Екология и управление на отпадъците“ на община Пловдив, инж. Марияна Кондаклиева  и инж. Ангелина Ангелова от РИОСВ-Пловдив, доц. д-р Георги Йорданов, депутат в 44-тото Народно събрание, Руси Чернев - главен редактор на вестник „Марица“, представители на сдружението „Бизнесът за Пловдив“. Дискусията е отворена за всички, изкушени от темата.

Ще обследваме тенденциите около качеството на въздуха през последните години, ще търсим кои са най-големите замърсители, ще търсим добрите практики, които могат да намалят вредното въздействие от човешките дейности върху природата.

Ще дадем началото и на дискусия за законодателни инициативи, които могат да спомогнат за това големите българските градове  вече да не са в черните списъци, когато става дума за фини прахови частици.  Експерт от EVN-Топлофикация ще представи презентация на тема „Централно топлоснабдяване за по-чист въздух в Пловдив".


В следващите си броеве вестник “Марица” ще представи всички гледни точки по въпроса, ще обследва поотделно всеки един проблем, свързан с чистотата на въздуха.


Топ новини
Читател: Пловдивчани, пазете се от този джигит с BMW!
17.12.2017   |
16:44   |
275
Коментари: 0
Снимка на BMW, порещо с бясна скорост улиците на Пловдив, ни изпрати читател на marica.bg. Пловдивчанинът станал свидетел как шофьорът за малко да блъсне пешеходци, пресичащи на...