сряда, 29 Март 2017 14:01 ч.

Био и еко ментета заляха пазара

24.02.2017   |   13:25
Прочетена: 2629   |
Коментари: 4
Био и еко ментета заляха пазара

Зачестяват измамите с продукти, наречени претенциозно "био" и "еко", алармираха експерти по време на дискусия в Пловдив. Много производители използват модата на здравословното хранене и осигуряват по-висока цена на стоките си, като ги представят за екологично чисти.

За целта използват етикети със заблуждаващо съдържание или умишлено пропускат важна информация за съдържанието на продуктите. 

В същото време най-често на пазара ни мамят с имитиращи продукти на сиренето и оцета. Това обявиха експерти по време на дискусия „Измама с храни, злоупотреба с информация за храни и влиянието върху здравето на потребителя“.

Тя бе организирана в рамките на Агра 2017 от Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите.

 

Проф. Йордан Гогов, експерт по храните, даде и други примери за измамите, на които всеки ден са подложени българските потребители: фалшив многозърнест и ръжен хляб, смилянски боб от Китай, магданоз "от градините на баба", произведен в Египет./Марица.бг


Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Моля, спазвайте добрия тон.
Коментари (4)
 • пълна измама
  Рейтинг: 33
  1
  24.02.2017 |
  09:07
  Органик и био са най-горемите измами за наивници и снобари. Една ябълка, толкова лъскава, без петна и червеи, за да е в този вид е пръскана най-малко 18 пъти. Без преувеличение! Който се занимава с това знае колко пъти и с какво се пръскат. Специално ябълките ако пропуснеш една пръскане и край! За доматите да не говорим. Пълна измама за пари! По - лошо от телефонните измамници!
  Оценка:
  +34
  -1
 • Лукойл....
  Рейтинг: 16
  2
  24.02.2017 |
  13:47
  То и при горивата е същото.Био...Еко...Евро...и т.н.добавки.В същия момент като заредя в Европа колата ми минава с 20% повече километри със същото количество гориво без да има отпред на горивото разни претенциозни представки.
  Оценка:
  +16
  -0
 • сиси
  Рейтинг: 5
  3
  24.02.2017 |
  15:20
  Значи миналата година не си пръскахме крушите и те си изгниха на дървото. Така че, биото е новата секта на 21 век. Тровете се и то на доста солена цена! Има начини за ползване на продуктите, които предпазват от отровите,ама чак такова невежество!
  Оценка:
  +5
  -0
 • dora
  Рейтинг: 5
  4
  24.02.2017 |
  15:28
  Миналата година си отгледахме био домати. Но торът беше стари дарадонки от кози и овце, малко количество разтворено във вода. Семето е на мама от 15 години си пази сорта, и сме ги пръскали няколко пъти с разредено козе мляко. Този път съпругът ми води статистика - 200 кг изядохме от средата на юли до средата на септември. И малко буркани. На едно малко дворче, поливане през ден и колтучене. И пак не мога да кажа,че са био щото този тор е с толкова много азот и други съставки. Имахме късмет,че беше година за домати. Така че не ми говорете за био продукти за големи количества.
  Оценка:
  +6
  -1
напиши коментар
Код за сигурност:
Топ новини
Бунт на родители заради сменени учителки в детска градина
29.03.2017   |
13:00   |
3
Коментари: 0
Родителите на деца от  ДГ "Буратино" събират подписка срещу решението на директора Димитрия Добрева да смени учителките на 3.Б група година преди завършването им....