четвъртък, 14 Декември 2017 08:10 ч.

Кабаиванов се жалва на премиера от ЧСИ

Кметът на общината поиска ремонт на пътя Баня-Карлово
21.02.2017   |   21:33
Прочетена: 500   |
Коментари: 0
Кабаиванов се жалва на премиера от ЧСИ

Дебела папка с проекти за важни и неотложни проблеми за община Карлово, които дълго време чакат решение, представи кметът д-р Емил Кабаиванов на премиера на служебния кабинет Огнян Герджиков. Това стана по време на срещата му с него миналия ден.  Кабаиванов посочи първоначално три от тези проблеми. Първият е належащият ремонт на трасето Баня-Карлово, който е част от държавния път Карлово-Пловдив. Целият участък  е 12 километра, за неговото обновяване са необходими около 10 милиона лева, заяви д-р  Кабаиванов. Настилката се руши при всеки по-голям дъжд, от години шофьорите настояват пътят да бъде ремонтиран, допълни заместник-кметът Данка Люртова.

Вторият важен проблем се отнася за няколко проекта за възстановяване на щетите от пороите  и изграждане на съоръжения за превенция от наводнения  в Розино, Клисура, Дъбене, Христо Даново и Певците. Карлово има готови пет проекта за тези селища, те са на стойност около 2.5 милиона лева, но все още не са получили финансиране.

Кабаиванов поиска от  премиера  съдействие относно проблемите с частни съдебни изпълнители. Общините трябва да работят само с държавни съдебни изпълнители, заяви кметът на Карлово. Той настоява за промяна в законодателството  по отношение на държавните и ЧСИ от години. Взаимоотношенията с частните съдебни изпълнители ощетяват общините, заяви карловският кмет.


Топ новини
Кои управници не декларираха участията си във фирми
14.12.2017   |
08:09   |
6
Коментари: 0
Сметната палата прати на данъчна проверка 275 души, заемащи висши длъжности, заради несъответствия между имуществените им декларации и доходите им. По закон всяка година до 30...