четвъртък, 29 Юни 2017 08:39 ч.

Йоан Матев е задържан за убийството на Георги

23.02.2017   |   11:59
Прочетена: 1406   |
Коментари: 2
Йоан Матев е задържан за убийството на Георги
Автор на снимката: Емилия Русинова

Йоан Матев е студентът, задържан за убийсттвото на младия софиянец Георги Игнатов в Борисовата градина през лятото на 2015 година.

Младежът е студент в Югозападния университет, съобщават от прокуратурата. Живее в Първо студентско общежитие на заведението в Благоевград. Още вчера полицията е извършила обиск на стаята му. 

„До настоящия момент са извършени много действия, проверени са над 400 лица”, съобщи градският прокурор Емилия Русинова, цитирана от Блиц.

„Престъплението е извършено от непълнолетно момче. Повдигнато  му е обвинение. Задържан е за 72 часа. Предстои внасяне на делото с искане на постоянна мярка. Извършени са множество претърсвания във всички жилища,които е обитавал, в моторни превозни средства. Наказанието, което ще му бъде наложено, ако бъде признат за виновен, е от 2 до 8 години. Задържаният се казва Йоан Матев, на 19 години. Бил е на 17 години, когато е извършено престъплението”, обясни тя. 

"Вчера е разпитано лице, което не само потвърди кой е извършителят, но посочи и къде се намира ножът, с който е извършено убийството. Снощи бе установено, че на посоченото от свидетеля място има нож. Намерихме оръжието, с което е извършено убийството", уточни говорителката на Главна прокуратура Румяна Арнаудова. . /Марица.бг


Топ новини
Петровден е! Жените да направят ястието "Бял мъж"
29.06.2017   |
07:46   |
195
Коментари: 0
Днес е Петровден. На този ден празнуват Петър, Петьо, Петрана, Петранка, Полина, Петя, Павел, Павлин, Павлина, Павлета, Пейо, Пенчо, Пенка, Камен, Камена и др. Общо 35 български...