вторник, 27 Юни 2017 21:56 ч.

Ислямисти плашат британска учителка със смърт

Мюсюлманските съвети в училищата забраняват слушането на европейска музика
22.02.2017   |   19:25
Прочетена: 562   |
Коментари: 3
Ислямисти плашат британска учителка със смърт
Снимка: Типична гледка от британско училище

Британският The Sunday Times разказа ужасяващи истории за светските училища, където децата на ислямските мигранти стават все повече и повече.

Там се потъпкват всякакви европейски принципи - забранява се слушането на неислямска (езическа) музика, учителките са карани да носят покривала, а на мъжете не се дава да преподават в класове с момичета. Режат се часове от важни предмети, за да се изучава Корана.

Всичко това се прави под натиска на родителските настоятелства, които са от мюсюлмани.

В закрит доклад, подготвен от общинския съвет на град Олдъм се цитира писмо от учителката в района Кларсфилд - Триша О`Донъл. За последните няколко години ислямистите от родителските съвети я заплашват открито, дори с бомба под колата и смърт. Учители от профсъюза на преподавателите потвърждават думите на О`Донъл.

Ръководител на училищното настоятелство е Насим Ашраф - брат на Шаста Хан, която с мъжа си Мохаммад бе осъдена за опита да извърши терористичен акт. Подобно е положението в още много градове в ройона на Бирмингам с голямо индо-пакистанско население.

В Олдъм живеят 225 000 души. От тях 25% са представители на Индия, Бангладеш и Пакистан. /Марица.бг

Редакция и превод Петър ТРИФОНОВ

 

 

 

 

 

 

 

Шаста Хан и мъжа й Мухаммад са съдени за тероризъм
Шаста Хан и мъжа й Мухаммад са съдени за тероризъм

Топ новини
Внукът на Папа Жан ранен при меле между гребци и роми
27.06.2017   |
20:55   |
82
Коментари: 0
Внукът на художника Папа Жан е сред ранените деца при зверския сблъсък на роми и гребци в Асеновград. Известният творец и писател, чието истинско име е Иван Георгиев, разказа за...