вторник, 12 Декември 2017 04:29 ч.

Има ли уран в бирата? „Каменица“ отрича

20.04.2017   |   13:51
Прочетена: 9241   |
Коментари: 11
Има ли уран в бирата? „Каменица“ отрича

Няма уран във водата, ползвана за производството на бира. Гарантираме на 100% чистотата на водата,имаме пълен контрол върху процеса на подсигуряване качеството ѝ преди нейното използване, включително от гледна точка на съдържанието на тежки метали, какъвто е уранът. Това заяви Антон Карлов, директор „Правни и корпоративни въпроси“ за България и Румъния на Molson Coors и изпълнителен директор на „Каменица” АД.

Предприятието, което се намира в Северната индустриална зона, има собствени водоизточници− това са 4 кладенеца на територията на завода, които редовно се изследват като част от процеса за гарантиране на постоянно качество на водата, която е основна съставка на бирата. Предвид извънредната ситуация с водата от миналата седмица, спешно взехме и извънредни проби от нашите водоизточници. Резултатите са категорични, че показателите на водата от водоизточниците и обработената вода, които използваме,са напълно в норма. Няма изменение в резултатите спрямо изследванията ни в последните 3-4 години, допълни той.

За обработката на водата се използва технологията на „обратна осмоза“, която е призната от Световната здравна организация като най-надеждната и най-ефикасната за гарантиране на около 100% пречистеност на водата, включително от тежки метали. В завода ни в Хасково упражняваме изключително стриктен и пълен контрол на качеството, в съответствие с най-високите международни стандарти и спрямо изискванията на нашата компания-майка, канадско-американската компанияMolsonCoors. Спокойно можем да заявим, че в момента няма никаква опасност при консумацията на нашите бири, каза още Карлов.

Той допълни, че от гледна точка на бизнеса, е изключително важно бързото решаване на проблемите, за да се запази водещото място на Хасково като един от центровете на хранително-вкусовата промишленост в България и да се елиминират съществуващата несигурност и спекулации.

Има ли уран в бирата? „Каменица“ отрича

Топ новини
Вижте кои са най-добрите спортисти на Пловдив за 2017-а СНИМКИ
11.12.2017   |
21:13   |
553
Коментари: 0
Волейболният отбор на Марица бе избран за №1 в спорта на Пловдив за 2017 година, пише Марица Спорт. Жълто-сините бяха коронясани от кмета на града Иван Тотев. Треньорът Иван...