Извънредно: Прехвърлят тихомълком SCI, собствениците мрънкат /ВИДЕО/

Глобиха 10 бона финансовата пирамида от Пловдив за нелоялна търговия

Тихомълком е започнало прехвърлянето на собствеността на финансовата пирамида SCI, алармират из мрежата разтревожени потребители на компанията от Пловдив. Засега обаче тези маневри не са отразени в Търговския регистър.

Пред БНТ  собствениците на пловдивската пирамида Светослав Петров и Станчо Рангелов отрекоха, че са предприели смяна на собствеността, но постоянно се оплакваха, че не чуват въпросите и смутолевиха отговора при прякото включване от Пловдив. 

SCI e проверена от Комисията за защита на потребителите и са установени практики на нелоялна търговия. "Те не предлагат никакъв продукт, за да се именуват компания за мрежов маркетинг", обясни експерт от комисията. На пловдивскаота пирамида е забранено да прилага практиката за набиране на нови клиенти, чрез агитация на близки и познати.

 

"Марица" многократно предупреждава, че дейността на SCI e пирамидална, и че доста хора ще изгорят, след като няма продукт за предлагане, а пирамидата се захранва само от вноските на нови клиенти.

Очаквайте подробности!

Видео от предаването на 24 януари може да видите ТУК:

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
26 коментара
STOYANOV INC

STOYANOV INC

18.02.2014 | 15:05

Удоволствие ми доставя да чета подобни статии и коментарите към нея. Продължавайте все така. Освен \"Марица\", има и други медии, които говорят за компанията.

Отговори
0 0
Инвестор

Инвестор

14.02.2014 | 02:12

Все пак, който иска да придобие по-детайлна и изчерпателна информация на базата на много мнения и факти, голяма част от които на професионалисти, а и на такива участвали и участващи в схемата, може да прочете следните форуми:\nhttp://www.investor.bg/forum/showthread.php?t=14456\nhttp://www.investor.bg/forum/showthread.php?t=13527\nКато горното е задължително за кандидат инвеститори!

Отговори
0 0
P.N.

P.N.

09.02.2014 | 23:18

\"ви\" ?? Нито имам картата, нито работя с тях, така че без това \"ви е\", защото нищо не съм им дал, нито взел ... просто съм поразучил, но както и да е. Сигурно съм си изградил лошия навик да си правя проучванията преди да плюя или хваля някого, ами гледам да изкажа обективно мнение, защитено от факти ;) А и съм фен на Мерцедес, BMW не ме блазнят :D

Отговори
0 0
GM

GM

08.02.2014 | 19:42

Това, че Sybway ви е партньор нищо не означава, сигурен съм, че от централата им нищо не знаят по въпроса. Вие навремето обяснявахте, че и General Motors са ви партньор, ама нещо не ги виждам на сайта ви. Казвахте, че работите и с BMW, обаче освен да си купувате такива коли не забелязвам друго партньорство. Същото се отнася и до ТБ Алианц - обяснявахте как сте обвързани с тях, а реална само имате една банкова сметка, а аз доколкото чух има идея и да ви е закрият заради нелоялните търговски практики които ползвате.

Отговори
0 0
P.N.

P.N.

06.02.2014 | 18:17

А и замислете се... Subway България - фирма призната като \"Най-добър стартиращ бизнес\" за 2011 от Forbes Bulgaria също е част от търговските обекти включени в програмата SCI... И не само те, така че вече вие си решавате колко е измама и колко е много добра стратегия за маркетинг...

Отговори
0 0
P. N.

P. N.

06.02.2014 | 18:16

Хора какви тъпотии пишете... печалбата на SCI не идва от 50-те лева... Парите, които хората спесяват и които вземат чрез пирамидалната система (да пирамидална е) не идват от 50те лева на хората, които са под тях в пирамидата. Търговските обекти са тези, които захранват системата... 10% намаление, които получавате, костват на фирмата търговски обект (например Subway) 14%... Тоест за всеки 100 лв оборот минал през SCI, Subway плащат на SCI 14 лв, вместо 10 лв... с други думи 4 лв отиват за SCI, като 20% от тези 4 лв (зависи от процентите на самите потребители на картата) вземат потребителите. С други думи печалбата идва от Търговските обекти и те са всъщност движещата сила тук, те ви дават намаленията, за да ги посещавате, и защото получават силна реклама и защото има мнго потребители на SCI, плащат допълнителен процент към това, което е реалното намаление за потребителя.

Отговори
0 0
икономист

икономист

06.02.2014 | 02:53

към siromahovich i Петров - Така е, като ви гледам коментарите разбирам защо моята заплата е 10 пъти по-голяма от вашата. И все пак с 50 лв аз имам 4000 лв спестявания, а вие това което ми пожелахте.

Отговори
0 0
пламен гложенски

пламен гложенски

05.02.2014 | 17:07

Колко ви платиха за да пишете коментари в полза на пирамидата

Отговори
0 0
експерт

експерт

05.02.2014 | 13:36

Щом има толкова много платени негативни репортажи и плюене по една нова идея значи нещата се развиват повече от добре. Тълпата ,която бълва хейт винаги си остава само наблюдател и пропускат.

Отговори
0 0
siromahovich

siromahovich

05.02.2014 | 13:24

няма смисъл да се опитвам да покажа нещатаа на яве . Петров го обясни , това са чисти сметки. Какви ДДС-та какви фактури ми плямпаш икономистче ? то оставаше и да няма и сега познай кви пишки щеше да цукаш в затвора .

Отговори
0 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?