неделя, 17 Декември 2017 17:48 ч.

Известни личности участват в благотворителна вечер за децата на загинали полицаи

07.12.2017   |   12:56
Прочетена: 308   |
Коментари: 0
Известни личности участват в благотворителна вечер за децата на загинали полицаи

Спортни легенди и хора на изкуството подкрепят каузата „Деца помагат на деца на загинали служители от МВР в Пловдивска област”.

Христо Бонев, легендата на българският футбол, ще дари футболна топка с личен автограф, с която е постигнал най-добрият резултат в един от турнирите си, за благотворителна кауза. Той ще подпомогне събирането на средства на деца на загинали служители от системата на МВР в Пловдивска област. Топката ще бъде разиграна на търг на 14 декември в хотел „Марица”, по време на Благотворителен коктейл. Началната цена на ценната топка стартира от 100 лева.

 Двойни олимпийски шампион по каяк – Николай Бухалов пък ще дари фланелка с неговия личен параф. Спортистът също се включва в благотворителната кампания, която среща подкрепата както на Областната дирекция на МВР в града, така и на Община Пловдив.

Картина за търга ще предостави и известният пловдивски художник Атанас Хранов. Други двама негови колеги Никола Певичаров и Станимир Видев също ще дарят техни творби за благотворителната кауза.

Още една известна личност, която също ще подкрепи идеята, е певицата Веси Бонева. Изпълнителката дарява за каузата огромен мечок с автограф и най-новия й албум „Родината”. От детския коледен базар гостите ще имат възможност да си закупят различни лакомства, играчки и сувенири изработени от децата от различни школи в града.

Набраните средства ще бъдат публично обявени и разпределени в присъствието на нотариус Кари Клявкова по равно за 20 деца на загинали служители от системата на МВР в Пловдивска област. Освен това момичетата и момчетата ще получат допълнителни подаръци под формата на кексчета, бисквити и бонбони от спонсорите. Меденки и вафли ще получат и всички деца участници на концерта в знак на благодарност от организаторите.

Сред поканените гости са ръководството на областна дирекция на полицията, представители на прокуратура и съда, Община Пловдив, Омбудсмана и Областната управа, депутати, бизнесмени, хора на изкуството, спортисти и общественици.

Програмата в хотел „Марица“ ще започне с танци на възпитаниците на пловдивски танцови школи.  И ще продължи с изпълнение на певици и народен ансамбъл.  Гостите ще опитат от елитните вина на  „Винпром Пещера”.  Ще утоляват жаждата си с минерална вода „Девин”. На трапезата ще има изкусителни хапки, плодове и десерти.

Всяка година организаторката Влада Парфенова осъществява социални проекти в различни сфери, като например подпомага дома за сираци в Пловдив и осигурява средства за църквата. Тази година каузата е насочена към деца на загинали служители от системата на МВР.

 

Инициатива ще се проведе на 14 декември от 19.30 ч. в зала “Пловдив” на хотел “Марица”.


Топ новини
Читател: Пловдивчани, пазете се от този джигит с BMW!
17.12.2017   |
16:44   |
275
Коментари: 0
Снимка на BMW, порещо с бясна скорост улиците на Пловдив, ни изпрати читател на marica.bg. Пловдивчанинът станал свидетел как шофьорът за малко да блъсне пешеходци, пресичащи на...