петък, 15 Декември 2017 04:26 ч.

Злато за България от Европейското по карате до 21 г. в София

20.02.2017   |   15:55
Прочетена: 671   |
Коментари: 0
Злато за България от Европейското по карате до 21 г. в София

Радослав Вакарелов и Ивет Горанова станаха европейски шампиони на 44-ото Европейско първенство по карате за кадети и юноши до 21 години в столичната зала „Арена Армеец“.

Ивет Горанова стана първа при юноши в дисциплината кумите, категория до 53 кг. Тя победи състезателките на Косово, Полша и Холандия и на финала се наложи над Силвия Хирт (Швейцария). В категорията и имаше 33 състезателки. Горанова тренира в клуб „Петромакс“.

Радослав Вакарелов е първи при кадети в дисциплината кумите, категория до 63 кг.

Той победи състезателите на Румъния, Словакия и Азербайджан, след което на финала се наложи над Юнес Салми (Франция). В категорията му имаше 36 състезатели.

Снимка: INSPORTBG

Треньорът на Радослав Вакарелов, който е от клуб „Ронин“, Лъчезар Цветков е отбелязал в профила си във фейсбук, че последните европейски шампиони по карате на България са били през 1997 г. на Европейското първенство в София – Димитър Тодоранов и през 2011 г. на Европейското първенство в Нови Сад, Сърбия – Адриана Ганева.

Бронзов медал заслужи вчера и Мартин Златев при кадети в дисциплината кумите, категория до 57 кг. Той победи състезателите на Италия и Андора, но отпадна от състезателя на Украйна, който впоследствие се класира за финала. Така Златев достигна до репешажите, където след три победи над състезатели от Молдова, Чехия и Дания се пребори за бронз.


Топ новини
Хиляди нови работни места в Пловдив и региона
14.12.2017   |
22:28   |
949
Коментари: 0
Хиляди нови служители и многомилионни инвестиции отчетоха големите фирми по време на церемонията по връчването на годишните отличия за стратегически инвеститор за Пловдив и...